Másnap

2018. február 28. 22:38
Kis Ferenc
Magyar Idők

Az első nagy kérdés, hogy ki lenne a miniszterelnök. Vona, Szél, Karácsony és Gyurcsány leülne és eldöntené kő-papír-ollóval?

„Bár a Fidesz–KDNP jelöltjének veresége nem egyenlő az ellenzéki pártok győzelmével, hiszen egy független jelölt mögé sorakoztak fel az MSZP-től a Jobbikig, a választók többsége egy pártlogóktól mentes személyre adta voksát, de az ellenzék igyekszik tőkét kovácsolni az eredményből április 8-ra.

Hirtelen megkezdődtek a háttéregyeztetések, Szél Bernadett számára kezdenek megszépülni a szocia­listák, talán már az »áruló« ex-LMP-s Karácsony Gergelynek is meg tudna bocsátani annak érdekében, hogy leboltolják az egyéni választókerületeket, ahol visszalépnének egymás javára.

A Jobbik hétfőn még hallani sem akart hasonló együttműködésről az LMP-vel, tegnap viszont Vona Gábor már nyitottságának adott hangot az összeborulásra.

Formálódni látszik tehát a szivárványkoalíció, amely találó elnevezés mind a lehetséges együttműködés sokszínűsége, mind annak várható kérészéletűsége okán. Gondoljunk bele, mi történne, ha a választások után a Jobbik–MSZP–DK–LMP-koalíció alakítana kormányt! Feltéve, hogy eljutnának a koalíciós szerződés aláírásáig. Mindjárt az első nagy kérdés, hogy ki lenne a miniszterelnök. Vona, Szél, Karácsony és Gyurcsány leülne és eldöntené kő-papír-ollóval?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125886

Ajánljuk még a témában