Kontrollpofon

2018. február 27. 07:15

Pilhál György
Magyar Idők

A kormánypártoknak is, híveiknek is jót tesz, ha néha beleborzongnak a gondolatba: azok ott akár még vissza is jöhetnek!

„A kormánypártoknak is, híveiknek is jót tesz, ha néha beleborzongnak a gondolatba: azok ott akár még vissza is jöhetnek! Hisz minden vágyuk ez. Nem, nem a Márki-Zay Péter-féle civilek, dehogy! A régiek. A bukott, elzavart bajkeverők, az átvedlett, kiutált szabad demokraták utódai jöhetnek vissza. Kell-e ennél rémisztőbb? A sarkon lapuló, lihegő Gyurcsány Fletó már üzent is a kormányfő Facebook-oldalára: »Na, ugye… Hódmezővásárhely. :)))« (Ő a főüzenő, lassan évtizede, hogy a bosszú lélegeztetőgépe éltetni.)

Kéretlenül, de éppen jókor jött ez a kontrollpofon, sok mindenre ráébreszthet. Mondjuk bakikra, hisz hibáznak a kormánypártok is. (Talán volt, akinek kicsit sok volt már ez a sorosozás, miközben a két ciklus sikereiről alig-alig hallunk, mintha csak szégyellnénk…) A feledékeny, gyorsan megbocsátó szavazót is figyelmezteti ez a hét végi eredmény: Emlékezz, ember, kikre mondtál határozott nemet annak idején! Pufajkásra, ügynökre, habzóborász privatizátorra, aki „jókor volt jó helyen”. Nem árt tudni, ők és cimboráik is rajthoz állnak majd áprilisban a hatalomért. Bizony, mondom néktek, jót tesz ez a hódmezővásárhelyi pofon a kormánypártoknak hat héttel a nagy meccs előtt. (Éppen február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125762

Ajánljuk még a témában