CitizenGo

Zaymus Eszter: A mindennapjainkat is befolyásolja a gender ideológia

2018. február 27. 11:02

A gender ideológia veszélyeiről tartottak nemzetközi konferenciát Madridban. A konferencia magyar résztvevőjét, Zaymus Esztert kérdeztük a tanulságokról és a Madridi nyilatkozatról, valamint arról, hogyan is érinti mindennapjainkat a gender ideológia.

Miről szólt a konferencia?

Rendkívül izgalmas konferenciát szervezett a CitizenGO pénteken a nemről, a genderről és az oktatásról. A téma szakértőivel (orvosokkal, kutatókkal) és az érintettekkel együtt tudtuk őszintén beszélni a gender ideológia túlkapásairól. Felvázoltuk a jelenlegi helyzetet, és együtt gondolkodtunk a megoldásokon, és a lehetséges következő lépéseken. Van olyan ország, ahol már nagyon nagy a baj. Pubertást megállító hormonkezelések már 8 éves kortól, „nemátalakító” műtétek kiskorúak számára, sorolhatnám...

Olvassa el ezt is: Madridi nyilatkozat a gender ideológia ellen

Mik a tanulságok?

A legtanulságosabb számomra az egykori transznemű, „nemátalakító” műtéten átesett férfi előadása volt. Walt Heyer, miután megbánta a műtétet, visszatért az eredeti neméhez, és missziójának tekinti segíteni azoknak, akik az ideológia csapdájába esve szintén a „nemváltó” műtétet választották, de az nem segített rajtuk. A 77 éves  férfi saját példáján keresztül mutatott rá, hogy milyen veszéllyel járhat kritika nélkül elfogadnunk a gender ideológia sulykolta tételeket. Walt mára már tudja, hogy problémája pszichológiai eredetű volt, amit műtéttel nem lehetett megoldani. Úgy érzi, hogy hazudtak neki, amikor egyetlen lehetőségként a nemváltó műtétet ajánlották számára ahelyett, hogy a gyerekkori sérelmei feldolgozását segítették volna. Vallja, hogy bár meg lehet csonkítani magunkat, a nemen nem lehet változtatni. Bár munkánk során sokszor csak fogalmakkal és elméletekkel dolgozunk, döbbenetes volt látni  a gender ideológia valódi áldozatait. Ők azok, akikért érdemes hallatnunk a hangunkat.

Formálódik-e egy nemzetközi fellépés?

Abszolút. A konferencián ötven, számos országból érkezett civil szervezet csatlakozott a Madridi nyilatkozathoz, amelyben megfogadtuk, hogy aktívan védelmezzük azon embertársaikat, akiket cenzúráz a gender ideológia. Bár hozzá kell tennem, hogy nehéz dolgunk van, mivel még ha csak érintjük is a témát, rögtön ránk kerül a homofób és a transzfób jelző. Ezért volt úttörő jellegű a konferencián Miriam Ben-Shalom előadása, amelyben a leszbikus hölgy is kiállt a gyermekek gender ideológiától való védelme mellett.

Mire jó ez a nyilatkozat?

A nyilatkozat egy alap, amire építkezni lehet. Mostantól további szervezeteknek és magánszemélyeknek online is lehetőségük van csatlakozni a nyilatkozathoz. Mivel a gender ideológia a politikát és a médiát is átitatja a legtöbb országban, hihetetlenül fontos, hogy hallatszódjon a mi álláspontunk is. Gondoljunk csak a Yogakarta-alapelvekre, amit néhány nemzetköz jogász mindenféle felhatalmazás nélkül alkotott meg, mégis nemzetközi szinten idézik, és az LMBT-lobbi egyik nagy fegyvere lett. A Madridi nyilatkozattal egy olyan együttműködés alapjait jelentheti, amely létfontosságú, ha meg akarjuk állítani ezt az egyre terjedő őrületet.

Találkozott már nyomásgyakorlással? Hogyan hat a gender ideológia a hétköznapjainkra?

Nap mint nap belefutunk erről szóló külföldi hírekbe, rengeteg ilyen eset jut az eszembe. Vegyük például az angliai tornatanár esetét, akit azért függesztettek fel, mert azt merte mondani a diákjainak, hogy „Ügyesek vagytok, lányok!”, és ezért az egyik transznemű diák, aki éppen fiúnak tartotta magát, feljelentette. De nem kell messzire mennünk, itthon is találunk bőven példát. Amikor az AnyaApaGyerekek európai kezdeményezést szerveztük a házasság (azaz egy férfi és egy nő szövetsége) és a család védelmében, az egyik Lipóti pékségben is alá lehetett írni az íveket. Vegyük észre, hogy míg hazánkban is büszkén szivárványosítják ki kirakatukat a Pride ideje alatt a különböző vállalatláncok, a Lipóti pékségbe rejtett kamerával mentek be a HírTV újságírói felfedni a „botrányt”. A Lipóti központi vezetősége a média nyomására el is határolódott gyorsan a „homofób” bolttól, és kötelezte őket, hogy hagyják abba az aláírásgyűjtést. Persze mondhatjuk, hogy a pék süssön kenyeret, de akkor a szivárványozás miért megengedett? 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125725

Ajánljuk még a témában