A színmagyar olimpiai győzelem és a kirekesztő baloldali kommentek

2018. február 23. 15:27

Gergely Márton
hvg.hu

Aki most Orbánnak bemosva azt emeli ki, hogy a Liu testvérek is migránsok, az kirekeszti őket a magyarok közösségéből.

„Aki most Orbánnak bemosva azt emeli ki, hogy a Liu testvérek is migránsok, az kirekeszti őket a magyarok közösségéből. Ilyenkor kéne ugyanis az elvekhez hűnek maradni. Ha valaki hisz abban, hogy távolról érkezett emberek is hasznos tagjai lehetnek egy kezdetben idegen kultúrának, az akkor sem mutogathat valaki vélt származására, amikor az politikailag hasznossá válik.

Igen, Orbán Viktor politikai jövőjét építette arra, hogy az illegális migráció után egyre inkább a legális vándorlást is üldözendővé kiáltsa ki. És igen, ezt nagyon sokan tartjuk hibának ebben az országban. Mert lehet hasznos tagja a magyar társadalomnak az, aki Mongóliából vagy Nigériából érkezett, és ez számos más kontinensen született, magyarrá vált orvos vagy ügyvéd igazolja is a mindennapokban.

De az ügy ennél kellemetlenebb. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, Elizabeth Swaney esetében kevesebbet hallottuk, hogy migráns. Pedig ő épp annyira magyar a gének tekintetében, mint a Liu testvérek, viszont identitásában semmit sem hord magában abból, amit a most olimpiai bajnoki címet szerző sportolók. Az országnak kínos perceket okozó amerikai szeme azonban hasonlít a miénkhez, bajnokainké viszont ferde. Igen, az ő migránsozásukban meghúzódik a faji gondolkodás, jöjjön az a legbaloldalibb sarokból is. Hamarabb kapják meg a kirekesztő jelzőt az ősbudapesti Liuk, mint egy felnőttkorában honosított szerb kézilabdás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125609

Ajánljuk még a témában