Zsarolni próbálják Magyarországot

2018. február 23. 17:06

Deák Dániel
Figyelő

A kvótapárti államok végső célja a felső korlátok nélküli migránselosztó rendszer bevezetése.

„Angela Merkel a migránsok befogadásához és integrálásához kötné a költségvetési források elosztását az Európai Unión belül. Hasonlóképp zsarolják hazánkat más nyugat-európai és brüsszeli vezetők is. A kvótapárti államok végső célja a felső korlátok nélküli migránselosztó rendszer bevezetése. A küzdelem java tehát még előttünk áll, a mai uniós csúcs csupán a kezdet. Orbán Viktor egyértelművé tette: nem enged a zsarolásnak és kiáll Magyarország függetlensége mellett.

Angela Merkel a mai uniós csúcs előtt a Bundestagban ismertette a német álláspontot, mely szerint egy olyan közös menekültügyi rendszerre van szükség, mely válságtűrő és szolidáris, különös tekintettel a menekültek tagállamok közötti »méltányos elosztására«.

Merkel szerint a strukturális alapok elosztásával biztosítani kell, hogy a jövőben a források elosztási kritériumai tükrözzék számos régió és önkormányzat azon törekvését, hogy befogadjanak és integráljanak menekülteket.

Merkel ráadásul a gumicsontként használt »jogállamiság meglétéhez«, mint alapfeltételhez kötné az EU-pénzek kifizetését.

Emlékezetes, két hete a belga miniszterelnök egy lapinterjúban arról beszélt, hogy rövid időn belül mindenképpen át akarják alakítani az unió bevándorlási rendszerét, ha kell, akkor kihagyják a döntésből a V4-eket.

Szerinte a V4-ek megtagadják a szolidaritást és a menedékkérők befogadását, és arra utalt, hogy ha ez nem változik, akkor többségi döntéssel leszavazzák őket, és bevezetik a kötelező szétosztást.

Hasonlóképpen vélekednek a brüsszeli döntéshozók is. Az Európai Bizottság alelnöke például már 2016-ban kilátásba helyezte, hogy pénzügyi hozzájárulást kell fizetnie azoknak a tagállamoknak, amelyek nem kívánnak részt venni a menekültek elosztásának rendszerében. Frans Timmermans akkor úgy fogalmazott: »Minden tagállam köteles lesz szolidaritást mutatni. Ez lehet pénzügyi szolidaritás is. Ha egy tagállam átmenetileg nem fogad menedékkérőket, támogatnia kell azokat, akik ezt megteszik helyette«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125615

Ajánljuk még a témában