Kész elmebaj!

2018. február 22. 07:37

Haraszti Gyula
Magyar Idők

Több mint érdekes Dobrev Klára azon kijelentése is, hogy a Fidesz azért készülhet csalásra, mert „érzi a vesztét”.

„A reménytelenség gyűlöletet szít, az ellenzéktől gyűlöletre és gyűlöletkampányra lehet számítani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében. Az ellenzék folyamatosan igyekszik is igazolni a kormányfő szavait: minden eddiginél szánalmasabb rémhírterjesztésbe és lejárató propagandába kezdett a különböző fórumokon.

A Demokratikus Koalíció (DK) »first ladyje«, Dobrev Klára például kijelentette: a kormánypárt »érzi a vesztét«, ezért ő biztos abban, hogy áprilisban a Fidesz választási csalásokat fog elkövetni. Azt, hogy konkrétan milyen csalásokra gondol, Klára asszony nem fejtette ki, de nyilván komoly tapasztalatai lehetnek ezen a téren még abból a korszakból, amikor a férje, Gyurcsány Ferenc és elvbarátai vezették ezt az országot. Sokan emlékezhetnek például arra, hogyan utaztatták 2006-ban a romákat egyik szavazókörből a másikba a szocialista aktivisták és a helyi uzsorások.

Több mint érdekes Dobrev Klára azon kijelentése is, hogy a Fidesz azért készülhet csalásra, mert »érzi a vesztét«. A közvélemény-kutatások szerint ugyanis erre semmi okuk sincs, éppen hogy az ellenzéknek kell mindent megtennie annak érdekében, hogy megfelelő számú képviselőt küldhessen a következő parlamentbe. Ezért is megdöbbentő, amit Gyurcsány két hete mondott a szavazóinak egy fórumon. Győzelme esetére megígérte, hogy börtönbe záratja Orbán Viktort és családtagjait, elszámoltatja a kormánypárti újságírókat, miközben »amnesztiát« ígért a »megtévedt« Fidesz-szavazóknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125523

Ajánljuk még a témában