Előkerültek a szocdemek, megállapodtak Karácsonnyal

2018. február 22. 14:48

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt szövetségre lépett az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a csütörtökön szövetségi megállapodást írt alá a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal (MSZDP).

„A Változás Szövetsége a Liberálisok után egy olyan, nagy hagyományokkal rendelkező – 128 éves – baloldali párttal bővült, amelynek korábbi vezetője a magyar szociáldemokrácia emblematikus alakja, Kéthly Anna volt. A Változás Szövetsége ezzel újabb fontos lépést tett a magyar baloldal legjobb hagyományainak felújítása érdekében” – közölték a megállapodás után.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Hasilló László, a Szociáldemokrata Párt elnöke aláírták a szövetségi megállapodást, amelynek alapja, hogy a magyar baloldal visszatér a klasszikus szociáldemokrata hagyományokhoz. A kormányváltás mellett a cél a baloldal megújítása és a szociális demokrácia megteremtése. A megállapodás értelmében az MSZDP tagjai, aktivistái segítik a Változás Szövetségének kampányát, és  arra buzdítják támogatóikat, hogy szavazzanak a Karácsony Gergely vezette MSZP-Párbeszéd listára, amelyen a szociáldemokraták elnöke is helyet kapott.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125555

Ajánljuk még a témában