Felfüggeszti az akadálymentesítésért indított aláírásgyűjtést az ellenzék

2018. február 21. 10:59
A főváros vállalta követeléseik teljesítését, így az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró kapcsán indított népszavazási aláírásgyűjtést.

Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mivel szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését – jelentették be az ezt kezdeményező pártok képviselői szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón. Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője köszönetet mondott annak a csaknem százezer fővárosinak, aki aláírásával támogatta kezdeményezésüket.

A szocialista politikus felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a tervezett népszavazás költségvetését csoportosítsa át az akadálymentesítésre, ebből az összegből ugyanis akár két állomáson is liftek építhetők. Kiemelte, a főváros, a kormány és az érintettek képviselői a népszavazási kezdeményezésük bejelentése után érdemi tárgyalásokba kezdtek, és a főváros három nappal később 20 megállóból 18 esetében vállalta a teljes akadálymentesítést, egy héttel később pedig a maradék két állomás esetében is liftes megoldást ígért.

Budapest megmutatta az erejét, a népszavazási kezdeményezés elérte a célját – jelentette ki Horváth Csaba, aki szerint a budapestiek az április parlamenti választáson dönthetnek arról, hogy a jövőben ne indulhassanak „ilyen nemtelen viták”. Gy. Németh Erzsébet, a DK budapesti képviselője úgy fogalmazott, kezdeményezésük megmutatta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok összefogással sikeresek lehetnek. Hangsúlyozta, hogy mind a tizennyolc budapesti választási körzetben van egy esélyes demokratikus ellenzéki jelölt, a rájuk leadott szavazatokkal pedig a főváros megkaphatja a neki jogosan járó forrásokat.

V. Naszály Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja közölte, a népszavazási kezdeményezés célja olyan szemlélet kialakítása, amely szerint minden közlekedő mobilitása egyformán fontos. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányi elnöke szerint aláírásgyűjtésük igazolta, hogy a budapestiek pártpolitikai beállítottságuktól függetlenül egységesen támogatják a 3-as metró teljes akadálymentesítését.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mióta elindult az aláírásgyűjtés, tarlós 12 új állomásról jelentette be, hogy akadálymentesítik.
előtte meg háromnegyed évig magyarázta, hogy ez nem fog menni.

a népszavazási kezdeményezés határozottan elérte a célját (és igencsak sajnálatos, hogy csak így lehet bármit is kisajtolni a fideszes hatalomból)

hogy jön ide demszky? 2018 van, nem 2003.
a tiltakozások meg azért hangosabbak most, mert ma kétszer olyan idős a magyar demokrácia, mint akkor. a demokratikus kultúra kiépüléséhez pedig idő kell.
és azóta felnőtt egy nemzedék, akinek nem a szocializmus, meg a "majd fent eldöntik" a norma.

demszky ellen pont ugyanígy tiltakoznának a civilek, ha azt csinálná, mint tarlós.
hogy horváth csaba és gy. németh erzsébet hogy számol el a lelkiismeretével, azt nem tudom, de nem is érdekel. szavazni úgysem fogok rájuk.

Nagyon ravasz vagy! Sok sikert!

pl. már vitézy dávid is nagy előrelépés lenne.
amúgy meg kb mindegy, csak hiteles legyen, ne legyen korrupt, és az emberekért, valamint az élhető városért dolgozzon.

(megjegyzem, a te javaslataid közül egyik sem felel meg a követelményeimnek)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés