Jobbik: Hagyják ki a gyerekeket a kampányból!

2018. február 19. 13:38

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szeretné, ha a kampány mentes lenne a gyermekek zaklatásától.

A Jobbik azt kéri, hogy a különböző politikai közösségek ne használjanak gyerekeket „biodíszletként” a tevékenységükhöz.

Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte, hogy a közelmúltban – mint mondta – hideg aszfalton, havas udvaron óvodások, iskolások előtt tartottak politikusok programbeszédet. Hozzátette: ehhez a hatályos szabályozás szerint a szülőknek hozzá kellene járulniuk. 

Felháborítónak nevezte azt is, hogy egy fideszes programfüzetbe bekerült egy volt jobbikos polgármester gyermekének fényképe. A politikus közölte: szeretné, ha ez a választási kampány mentes lenne a gyermekek zaklatásától. Értékelése szerint nincs szükség a hangvételében és mondanivalójában félelmet keltő reklámokra, hirdetésekre. Ezek olyanoktól való félelmet gerjesztenek, amelyeknek szerencsére reális alapja nincs – fogalmazta meg Varga-Damm Andrea.

A képviselő-jelöltet kérdezték Vona Gábor pártelnök Allahról szóló vitatott törökországi kijelentéseiről. Azt felelte, ez egy olyan vezető politikus véleménye volt, aki elfogad külföldi meghívásokat, ő maga azonban még nem volt ilyen helyzetben, így nem alakított ki a kérdésről álláspontot és nem is ez a dolga. „Ezt a témát szeretném egy életre befejezni, mert semmi közöm hozzá” – fogalmazott, hozzátéve, egyszerű politikusként nem kíván állást foglalni, miután azt már a „pártvezetői, szóvivői és mindenféle grémium” megtette és „még nyelvészek is elemezték”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125362

Ajánljuk még a témában