Új perjel lép a Tihanyi Bencés Apátság élére

2018. február 17. 17:50

Korzenszky Richárd lemondott perjeli szolgálatáról, hogy a vezetést átadja a következő nemzedék képviselőjének – írta közleményében a Tihanyi Bencés Apátság. Korzenszky Richárdot Mihályi Jeromos váltja.

„Korzenszky Richárd perjel – a tihanyi bencés közösség további kibontakozásának reményét és jövőjét szem előtt tartva – 2018. február 4-én lemondott perjeli szolgálatáról, hogy a tihanyi szerzetesközösség vezetését átadja a következő nemzedékek képviselőjének” – írta közleményében a Tihanyi Bencés Apátság.

Várszegi Asztrik, a Magyar Bencés Kongregáció prézes apátja elfogadta Korzenszky Richárd lemondását, és február 17-ére hívta össze a Tihanyi Bencés Apátság konventkáptalanját, amely Mihályi Jeromos atyát választotta meg az új perjellé.

A tihanyi közösséget, amely most új vezetőt kapott, tíz fő alkotja: kilenc örökfogadalmas és egy novícius. A legfiatalabb testvér 28, a legidősebb 86 esztendős – áll a közleményben.

Az új perjel első ünnepélyes szentmiséjét március 29-én, nagycsütörtökön mutatja be a tihanyi apátsági templomban, ahol a szertartás keretében megmossa a szerzetestestvérei lábát.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125302