A migráció kérdésében a magyar emberek nevében beszélek

2018. február 15. 08:44

Orbán Viktor
Veszprémi 7 Nap

Néhány ellenzéki párt a hatalomért és a pénzért mindenre képes, és hajlandó összefogni Soros Györggyel. Interjú.

„Milyennek értékeli kapcsolatainkat az Európai Unióval?

Összességében elégedettek lehetünk. Brüsszelt nem úgy kell felfognunk, mint egy diplomáciai smúzolóhelyet, ahonnan folyton vállveregetést várunk. Ez az a hely, ahol mindenkinek ki kell állnia a saját nemzeti érdekeiért, és tudomásul kell venni, hogy ha valaki kiáll ezekért, akkor ott vita, küzdelem lesz. A vita Brüsszelben természetes dolog. Vitában állunk, és ez jó hír, mert azt jelenti, van lehetőségünk küzdeni nemzeti érdekeinkért. Ezt jól mutatja az is, hogy a migráció kapcsán a kényszerbetelepítési szándékot egyelőre sikerült elhárítanunk, eddig még sikerült megakadályozni, hogy olyan törvények szülessenek, amelyek a magyarok akaratával ellentétben más civilizációkból érkező idegeneket telepítettek volna Magyarországra. Sikerült kiállnunk a pénzügyi érdekeinkért is. 

A kormány tavaly év végén nemzeti konzultációban is megkérdezte a magyar emberek véleményét a migrációról, amelyre minden eddiginél több válasz érkezett. Miért fontos ez az ország számára?

A migráció nevű világjelenséget talán pontosabb népvándorlásnak nevezni. Az a kérdés, engedjük-e azt, hogy mindenki keresztül-kasul közlekedjen a földgolyón, és így a fél emberiség migránssá váljon, vagy pedig kitartunk amellett az álláspontunk mellett, hogy mindenkinek a saját fügefája alatt kell megteremtenie, berendeznie az életét. Én ez utóbbi állásponton vagyok, nem szeretnék kevert népességű Magyarországot, nem szeretnék migránsokat látni Magyarországon. A nemzeti konzultációból kiderült, a véleményem egybeesik azzal, amit az emberek gondolnak. Ezért én ma azzal a morális háttérrel léphetek fel a nemzetközi színtéren a migrációval szemben, hogy a magyar emberek nevében beszélek. Ez nagy erőt és felhatalmazást ad, és jelentős mértékben hozzájárult eddigi diplomáciai sikereinkhez. Magyarország ebben az ügyben egységes. Az, hogy néhány ellenzéki párt a hatalomért és a pénzért mindenre képes, és hajlandó összefogni Soros Györggyel, aki nemzetközileg is finanszírozza ezt a globális népvándorlási mozgást, nem változtat azon a tényen, hogy a magyar emberek jól látható és jól hallható többsége nem a Soros György által elképzelt országban akar élni. A nagy többség egy saját maga által megválasztott nemzeti kormány irányítása alatt álló Magyarországot akar.

A közelmúltban az ENSZ migrációs jelentésében pozitívnak és megállíthatatlannak nevezték a migrációt. Mennyiben jelent ez veszélyt Magyarország számára, miközben azt látjuk, hogy a tavaszi választási kampány fő témájává is a bevándorlás vált?

Fel kell vennünk a kesztyűt, az európai színtér után az ENSZ fórumain is el kell mondanunk, hogy Magyarország szerint a migráció veszélyes dolog. Azt nem bátorítani kell, hanem inkább meg kell fékezni, és ahelyett, hogy nagy néptömegeket mozgatnánk egyik helyről a másikra, arra kell fordítani erőinket, hogy mindenkinek ott segítsünk, ahol született, és mindenkinek legyen lehetősége emberhez méltó életet élni a saját országában. Mi, magyarok egy huzatos helyén élünk a világnak, ezért itt és most nagyobb tétje van a választásnak. Magyarország jövőjéről kell most dönteni, mert hiába fejlődik jól az ország, hiába építünk viaduktokat, jó iskolákat, állatkertet, és tesszük 21. századi, modern minőségűvé az életet sport- és egészségügyi beruházásokkal, ha közben elárasztanak bennünket máshonnan érkezett embertömegek, ha elveszítjük keresztény kultúránkat, és helyette egy idegen kultúra és kevert népesség jön létre. Hiába minden fejlesztés, ha elvész a közbiztonság, ha megnő a terrorveszély, és anélkül, hogy elhagytuk volna a városunkat, egyszer csak azt vesszük észre, hogy már nem érezzük magunkat otthon a saját országunkban, a saját településünkön. Azt a kultúrát kell megtartani Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, ezt pedig – függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem – úgy hívják, hogy keresztény kultúra. Ez lesz az április 8-ai választás tétje is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125202

Ajánljuk még a témában