Homolya lemondását követeli az Együtt

2018. február 14. 11:36

Homolya Róbert államtitkár saját zsebből fizesse ki a magyar embereknek okozott 3,3 milliárd forintos kárt, és távozzon a közéletből – követelte szerdai közleményében az Együtt.

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje elfogadhatatlannak tartja, hogy miután Homolya Róbert több EU-s projektben is összeférhetetlenül járt el, a magyar emberek fizessék ki a 3,3 milliárd forintos büntetést. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja az NFM államtitkárát, hogy azonnali hatállyal távozzon pozíciójából, és saját zsebből fizesse a magyar adófizetőket ért kárt – olvasható az Együtt szerdán kiadott közleményében.

A közleményben leírtak szerint a teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta az Európai Unió csalás elleni hivatala Homolya Róbert, a fejlesztési minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egyik ügyében is. Az OLAF vizsgálata szerint Homolyával szemben felmerül az összeférhetetlenség gyanúja, mivel tanácsadóként és végrehajtóként egyszerre jelent meg a projektekben. Emiatt akár a támogatások 100%-át, 3,3 milliárd forintot is visszafizettethetnek hazánkkal – olvasható a közleményben.

Véleményük szerint Homolya Róbertnek magánvagyonával kell helytállnia a magyar adófizetőket ért kárért, ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy az adófizetők megkárosítása után még a szabálytalanságok miatti büntetést is a magyar emberek fizettessék meg. Ezen felül az Együtt szerint Homolya Róbertnek azonnal távoznia kellene pozíciójából. 

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125151