A Stop Soros miatt aggódik az Európai Tanács egy szervezete

2018. február 14. 19:37

A Nemzetközi Nem-kormányzati Szervezetek Konferenciája szerint a Stop Soros megbélyegzi a civil szervezeteket és bizalmatlansághoz vezet.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanácshoz (ET) tartozó Nemzetközi Nem-kormányzati Szervezetek (INGO) Konferenciája szerdai közleményében aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban.

Véleményük szerint a jogszabály növelné az emberi jogok védelméért felelős nem-kormányzati szervezetekre nehezedő nyomást. Az „illegális bevándorlást támogató szervezet” új kategóriája az érintett civil szervezetek iránti bizalmatlansághoz és megbélyegzésükhöz fog vezetni – vélték. A tervezett szabályozás és a külföldi finanszírozású szervezetekre vonatkozó törvénnyel együtt jelentette folyamatos nyomás egyre nehezebbé fogja tenni a magyarországi emberi jogi szervezetek érdekképviseleti feladatainak végrehajtását – húzták alá.

A magyar hatóságoknak is el kell ismerniük a nem-kormányzati szervezetek pozitív szerepét, amely nélkül nem tudnának megbirkózni a migrációs válsággal – tették hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125184