Kihelyezett frakcióülés

Orbán Viktor: A magyar kormány nem zsarolható

2018. február 14. 20:55

Európában a magyar kormány az egyetlen, amely nem zsarolható sem korrupciós ügyekkel, sem gazdasági szempontok szerint, sem külső erőközpontokból – a Mandiner birtokába jutott információk szerint erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kihelyezett frakcióülésén szerda este.

Az április 8-i választások tétjéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz frakció kihelyezett frakcióülésén Visegrádon szerda este – tudta meg a Mandiner. A kihelyezett frakcióülés nem sokkal 18 óra után vette kezdetét, és a miniszterelnök helyzetértékelése nyitotta a sort.

Információink szerint a miniszterelnök külön érintette beszédében azt, hogy Európában a magyar kormány az egyetlen, amely nem zsarolható sem korrupciós ügyekkel, sem gazdasági szempontok szerint, sem külső erőközpontokból, más országokból. E függetlenséget a miniszterelnök olyan versenyelőnynek tartja, amelyet meg kell őrizni. Szerinte ennek a függetlenségnek a megőrzése a választások igazi tétje.

A függetlenséggel kapcsolatban Orbán arról is beszélt, hogy látni lehet, hogy amikor Magyarország a történelme során ténylegesen szuverén volt, akkor az ország mindig erősödött. Akkor viszont, amikor az ország függetlensége csorbát szenvedett, akkor abból a magyarok mindig rosszul jöttek ki.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a bevándorlás kérdése egyben szuverenitási kérdés is, hiszen Magyarország nem hajlandó lemondani arról a jogáról, hogy maga döntse el, kikkel él együtt.

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125188