A Jobbik az ország bizalmát kéri, de felelősséget nem vállal

2018. február 13. 16:07

Puzsér Róbert
Facebook

Eszükben sincs szembesülni és elszámolni a múltjukkal.

„Mély fájdalommal tudatom a Jobbik Magyarországért Mozgalom tisztelőivel, szimpatizánsaival és ellendrukkereivel, hogy a párt egyetlen politikusa sem hajlandó vállalni a részvételt a Sznobjektívnek a nemzetiradikalizmus tíz fő bűnét feldolgozó adásában.

Az ország népének bizalmát kérik, képviselői és miniszteri pozíciókért sorakoznak, de felelősséget nem vállalnak: eszükben sincs szembesülni és elszámolni a múltjukkal. Lehet a kormánypárti médiafölényre, a demokráciadeficitre vagy a plakáttörvényre mutogatva sírni-ríni, de akkor az a minimum, hogy megtisztelik tévénézők tízezreit azzal, hogy leülnek eléjük, továbbá megtisztelik a demokratikus versenyt azzal, hogy két vizslával előadott cukiskodás között olykor érdemi vitára is vállalkoznak.

Röpke nyomorúság ez abban a gyászmenetben, ahol az elmúlt huszonnyolc év politikusai vonulnak fel, de azért érdemes egy percre megállni, és konstatálni, hogy a sujtásos bombert öltönyre cserélő jobbikos fiúk sem óhajtanak más médiaviszonyokat, mint a Fidesz vagy az MSZP: amelyik pillanatot uralni tudják, azzal televarrják a hirdetési piacot, amelyiket esetleg nem, az lehetőleg ne is kerüljön nyilvánosságra! A szabad sajtó és a demokráca újabb szomorú pillanata ez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125104