Liberálisok: A Fidesz méltatlanná vált a magyar emberek képviseletére

2018. február 13. 08:32

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz a piaci ár alatt indíthat óriásplakát-kampányt a hivatalos kampányidőszak előtt, miközben az ÁSZ mondvacsinált indokokkal bünteti az ellenzéket.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az Állami Számvevőszék mondvacsinált indokokkal bünteti az ellenzéket, a Fidesz mindenféle következmény nélkül, messze a piaci ár alatt indíthat óriásplakát-kampányt a hivatalos kampányidőszak előtt – olvasható a Magyar Liberális Párt MTI-hez eljuttatott közleményében. A 24.hu hétfői cikke alapján kijelenthetjük, hogy a Fidesz tiltott pártfinanszírozásban részesült, amikor a tavalyi listaár szerint kötött szerződést idei, legújabb kampányára. A kormánypárt a törvényben meghatározott összegnél körülbelül 33 százalékkal alacsonyabban kapta meg a plakáthelyeket, és ezért akár több mint 143 millió forintos büntetést is ki lehetne szabni rá – írják.

A Liberálisok szerint a Fidesz méltatlanná vált a magyar emberek képviseletére, hiszen még a saját maga által hozott törvényeket is képtelen betartani. Arra kérjük az Állami Számvevőszék fideszes elnökét, adjon magyarázatot arra, hogy miért tűri mindezt el! A Fidesz elnökétől pedig azt követeljük, haladéktalanul fizessék be az államkasszába azt az összeget, amennyivel alacsonyabban jutottak most a plakáthelyekhez. Április 8-a után a Változás Szövetsége gondoskodni fog róla, hogy a törvény mindenkire egyaránt vonatkozzon. Számon fogjuk kérni a Fidesz törvénysértéseit és felháborító hazugságait! – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125073