Macron és a mohamedán választók

2018. február 13. 10:27

Apáti Bence
888.hu

Európa vezetői mostanában mind úgy csinálnak, mintha nagyon szeretnék, ha sokkal sokszínűbb lenne ez a kontinens. Értsd: muszlim.

„Macron nemzeti konzultációt kezdeményez az iszlámról szűk környezetében, Franciaországban. Egyelőre. De ha tehetné, egy hazájánál sokkal nagyobb térben is nekiállna egy monumentális, országokon átívelő érzékenyítésnek az iszlám tekintetében.

És nem ő az egyetlen nyugat-európai államférfi/nő, aki hasonlóan gondolkodik. Európa vezetői mostanában mind úgy csinálnak, mintha nagyon szeretnék, ha sokkal sokszínűbb lenne ez a kontinens. Értsd: muszlim.

Ami érthető is, hiszen mind Franciaországban, mind a németeknél állampolgárok/választók választják meg azokat a vezetőiket, aki aztán nemzeti konzultációt kezdeményeznek az iszlámról. Ezek között az állampolgárok között rengeteg muszlim van. És napról napra egyre több és több lesz. Akik aztán elmennek választani. A politikus pedig gesztusokat tesz, udvarol, empátiát gyakorol, és nemzetileg konzultál a muszlimokkal az iszlámról. És mint azt már mondtam: Ezek az állampolgárok (is) elmennek szavazni, mintegy megválasztani, kik vezessék (választott) hazájukat.

Ilyen a politika. Ilyenek a politikusok. Így működik a demokrácia.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125082