Itt a top 10 befolyásos magyar a világ körül

2018. február 12. 14:02

Leleplezzük a globális magyar összeesküvés vezető figuráit! Toptizes.

Magyarok mindenütt vannak, megszerzik a legbefolyásosabb pozíciókat, beférkőznek mindenhova, hogy aztán mindent a saját érdekeiknek és a globális magyar összeesküvésnek rendeljenek alá. Számba vettem 10 olyan élvonalbeli politikust, aki meghatározó a világpolitika formálásában.

Nem is vagyunk kis nemzet: egy asztalhoz ültetve ezeket az embereket a zsebünkben lehetne a világ.

Íme, a top 10 befolyásos magyar!

1. Soros György – Naná, hogy Soros. A sokat kritizált milliárdos egy a magyarok közül. Életrajzát lassan minden magyar betéve tudja, azonban senkinek nem fog megártani egy kis ismétlés. Schwartz György néven született Budapesten, 1947-ben vándorolt ki az Egyesült Királyságba, 1956-ban pedig az Egyesült Államokba költözött. Főállású pénzügyi spekuláns, tisztességtelen, azonban törvényes(nek tűnő) pénzügyi műveletek tucatjai fűződnek a nevéhez Franciaországtól, Németországon át, Angliáig. 1992-ben Soros ténykedése nyomán omlott össze az angol font, a brit fizetőeszköz kikerült az akkori európai átváltási mechanizmusból, ezzel nem is kedveltette meg magát a szigetországban. A délkelet-ázsiai gazdasági krízis kirobbantása is az ő nevéhez fűződik, illetve egy OTP elleni támadás is a számlájára írható. Előszeretettel finanszíroz kormánybuktatásokat, politikai zavargásokat, civilnek mondott hálózatán keresztül aktív alakítója számtalan szuverén ország belpolitikájának. Izraeltől, Amerikán át, Magyarországig sokan szélhámosnak tartják, aki pénzügyi támogatással hozza helyzetbe a neki tetsző politikai tömörüléseket. Bundi kutya legyek, ha minden ok nélkül vádolják. Azt azonban szögezzük le, hogy nem gonosz, csupán hagymázas, vallási jellegű liberális hóbortban szenved.  

2. II. Erzsébet és Károly herceg – Nem eléggé köztudott tény, hogy a brit királyi ház tagjainak felmenői között a magyar Árpádok is ott vannak, miután II. András Jolán lányától Aragónia és Franciaország trónján keresztül a XIV. században uralkodó III. Edward angol királyig vezet a leszármazási lánc – onnan pedig a zaklatott angol történelmen keresztül a máig, II. Erzsébetig és népes családjáig. Bár az Árpád vezér 40. leszármazottjának számító királynő nem ismert különös magyar vonzalmairól, de fia, Károly, az angol trón várományosa szinte magyar úr. Ápolja erdélyi nemesi gyökereit – Rhédey Klaudia ükunokája –, impozáns birtoka van Zalánpatakon. Erdélyben és Székelyföldön úgy járkál, mintha ő lenne Csaba királyfi, vagy legalábbis Orbán Viktor. A román média is minden alkalommal beszámol az erdélyi utazásairól, legtöbbször szemérmesen elhallgatva a magyar szálat a walesi herceg életében. Amíg a brit trónra vár, megtehetnék Erdély fejedelmének. Lenne támogatottsága.

3. Nicolas Sarkozy – Francia jobboldali politikus, hazájában csak Sarko-ként emlegetik. Apai ágon magyar nemesi származással büszkélkedhet, pontosabban büszkélkedhetne, azonban a magyar ügyek, a magyar származása iránt érdektelen. Ennek hátterében sajnálatos családi öröksége áll. Édesapja ugyanis nem csak a nemzetéhez, hanem a feleségeihez is hűtlen volt. Az apa, Sárközy Pál korán elhagyta a családját, nem gondoskodott a családjáról, gyermekeit nem tanította meg magyarul, nem érezte a „magyart” elég jelentősnek ahhoz, hogy gyermekeit a kultúrával és a nyelvvel megismertesse. Anyai ágról görög zsidó származásra tekint vissza, azonban szefárd zsidó nagyapja katolizált, így Sarko is katolikus nevelést kapott, ma is gyakorolja hitét, testvéreivel egyetemben rendszeres templomba járó. A megbízhatatlan apuka miatt, félek, Sarkót elvesztettük a magunk ügye számára. De attól még a magyar vér tovább csörgedezik az ereiben. 

4. Sebastian Kurz – Nemrég vált nyilvánossá, hogy egyik nagymamája vajdasági, még pontosabban újvidéki magyar. 1945-ben a front vonulásával szökött Ausztria felé. A mindössze 16 éves, csak magyarul beszélő Magdaléna több száz kilométert tett meg a biztonságosabbnak ítélt Ausztriáig. A fiatal kancellár sok időt töltött a nagyszüleinél gyermekkorában, a magyar szó nem volt ismeretlen „Basti” számára. Így a fiatal kancellárt nem csak a hagyományos sógorság köti a magyarokhoz, hanem amolyan unokatestvér-féle nekünk. Arról nem beszélve, hogy politikai hitvallása tökéletesen rímel a jelenlegi magyar kormány törekvéseivel.

5. Andy Harris – Édesapja, Harris Zoltán Miskolcon született, Andy azonban már Amerikában látta meg a napvilágot. Andy Harris „szeretjük” típusú amerikai politikus. Miután az amerikai külügyminisztérium 700 ezer dolláros összeg adományozását irányzott elő a magyarországi vidéki sajtó nem minden hátsó szándék nélküli támogatására, akkor a derék magyar származék egy petícióval tervezte megakadályozni a belpolitikai viszonyokba való barátságtalan beavatkozást. Andy Harris véleménye szerint nem ildomos egy szövetséges ország belpolitikai életébe beleavatkozni annak érdekében, hogy az ellenzéket hozzák helyzetbe. Orbán politikai céljai sok ponton megegyeznek Trump elnökével, ezért semmi okuk az ellenzéket segíteni, állítja Harris. Az már egy másik kérdés, hogy milyen visszhangja lenne annak, ha az oroszok vagy a kínaiak készülnének „tisztességes” média viszonyokat kialakítani Magyarországon.

Pataki Sorossal kezel

6. George Pataki – Amerikai ügyvéd és nagy tekintélyű republikánus politikus, klasszikusnak mondható karriert futott be. A Republikánus Párt tagjakén először a szülővárosa, Peekskill polgármestere volt, ezt követően bekerült az állami közgyűlésbe, majd az állam kormányzója lett. Ezt a titulust háromszor elnyerte. 2000-ben és 2008-ban úgy tűnt, hogy indul az amerikai elnökválasztáson, végül 2015. május 28-án hivatalosan is a párt egyik elnökjelöltje lett a 2016-os választásokon. Büszke magyar származására, fel is vette az állampolgárságot, horribile dictu, 2014-ben szavazott is. Remélem a DK nem felejti el megkövezni ezért, illetve utána kellene nézni, nincs-e bejelentett lakcíme valahol Szatmár környékén. Pataki kezdeményezésére indult el egy az a program, amelynek keretében amerikai magyar fiatalok ösztöndíjjal megtámogatva Magyarországon tölthetnek hosszabb időt, hogy az országgal és a kultúrával közelebbről megismerkedjenek. 

7. Péterffy Tamás – Amerikai üzletember, milliárdos, olyan mint Soros, csak nincs messianisztikus tudata. A világ 83., az USA 31. leggazdagabb embere. A Forbes cikke szerint 1965-ben vándorolt ki Amerikába, nulla angoltudással. Az elektronikus tőzsdei kereskedés atyja a Wall Streeten az Interactive Brokers alapítója és fő tulajdonosa, Floridában él és bejáratos Trump elnök köreibe is, az elnök egyik lelkes támogatója. Rendszeresen jár Magyarországra, 2017-ben egy itthon tartózkodása alkalmával a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét adományozták neki. Politikai téren az Orbán-rezsimmel ért egyet, a bevándorlásról pedig szintén vaskos véleménye van. Ez éppen elég indok arra, hogy a „demokratikus” sajtó sose idézze, tudomást sem vegyen az egyik leggazdagabb magyarról. Ellenben nálánál sokkal kevésbé jelentős gazdasági szereplőket nagyítanak fel, tömjéneznek agyon, ha azok hajlandóak kritizálni a magyar kormányt.  

8. Josh Frydenberg – Ausztrál parlamenti képviselő, akit azért fosztottak meg a mandátumától, mert az ausztrál törvények szerint a szülei állampolgárságát automatikusan örökli. Az ausztrál törvények szerint pedig nem viselhet köztisztséget aki kettős állampolgár. Egy igazi nyugati típusú demokrácia, a felszabadult rabok által benépesített szigeten. 

9. Gorka Sebestyén – '56-os magyar emigráns szülők gyermekeként látta meg a napvilágot London egyik elővárosában. Édesapja éveket töltött a kommunisták börtönében, a Vitézi rend tagja volt: nem meglepő módon Gorka Sebestyén meggyőződéses anti-kommunista lett. Biztonságpolitikai szakértő, politológus, politikai tanácsadó. 2008-ban az Egyesült Államokba költözött, megalapította a Knowledge Group elnevezésű think-tanket. Emellett tanított a washingtoni National Defense University-n és részt vett a hadseregen és a titkosszolgálatokon belüli képzési tevékenységben. A Breitbart internetes újság munkájába rovatvezetőként vett részt. A portál az elnökválasztási kampány idején Donald Trump egyik vezető orgánumává vált.  Az új elnök beiktatásának napján bocskai viseletben, vitézi kitűzővel a mellén nyilatkozott a Fox News tv-csatornának. Az említett kitűző miatt képtelen antiszemita vádakkal kellett szembenéznie: amerikai újságírók úgy fogalmaztak meg kritikus véleményt a Vitézi renddel kapcsolatban, hogy annak mibenlétéről fogalmuk sem volt. Hacsak nem Heller Ágnes mondta tollba nekik a tudnivalót. 2017 január végén Trump elnök helyettes tanácsadójává nevezték ki. 2017. augusztus 25-én lemondott tisztségéről, azonban egyes pletykák szerint Bannon távozásával neki sem volt maradása az elnök körül. 

10. Joschka Fischer – Németország ex-külügyminisztere. Budakesziről 1946-ban kitelepített sváb mészáros fia, „Jóska” azonban 1948-ban már az NSZK-ban született. A szociáldemokrata-zöldek kormánykoalíció külügyminisztere volt, az egyik legnépszerűbb német politikus. Öt feleséget fogyasztott el eddig, ez a virtus megfelel egy magyar svábnak. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125009

Ajánljuk még a témában