Sztárrendező: Boszorkányüldözés a #metoo-mozgalom

2018. február 11. 10:54

Michael Haneke szerint férfigyűlölő puritánok keresztes hadjáratot hirdettek az erotika ellen.

Nekiment a #metoo-mozgalomnak Michael Haneke. Az Arany Pálma és Oscar-díjas osztrák filmrendező kemény szavakkal illette a szexuális zaklatások ellen fellépő kezdeményezés következményeit: „A #metoo-mozgalom hátszelén érkező új puritanizmus és férfigyűlölet aggodalommal tölt el”.

Az Oscar-díjra jelölt Szerelem” rendezője kijelentéseit még az osztrák Kurier lapnak adott interjújában tette a fenti kijelentést, melyet a Hollywood Reporter szemlézett. Hozzátette: „ahogy szembesülünk az erotika bármilyen formája elleni keresztes hadjárattal, mi, művészek elkezdtünk aggódni”.

A rendező azt is egyértelműen leszögezte, hogy a szexuális erőszak elkövetőire le kell sújtani, ugyanakkor világossá tette: undorítónak tartja „a bírósági tárgyalás nélküli vádaskodásokat és a hisztériát”. Egyúttal a médiát is felelőssé tette a történtekért, mondván, hogy „karriereket tört derékba és embereket csinált ki a folyamat közben”, illetve boszorkányüldözésnek nevezte a történteket.

A #metoo-mozgalommal „olyan vádaskodásokkal és ítéletekkel találkoztunk a médián és a közösségi oldalakon keresztül, melyekben a vádlottaknak lehetőségük sem volt válaszolni és megvédeni magukat – ezzel pedig egy polcra helyezték őket a szexuális bűnözőkkel”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124992