Nincsen túlélője a Moszkva melletti légikatasztrófának

2018. február 11. 14:10

Az AN-148 típusú repülőgép csupán két perccel a felszállás után tűnt el a radarokról. A fedélzeten 71-en tartózkodtak, nincsenek túlélők.

Cikkünk folyamatosan frissül

Kigyulladt egy, a moszkvai Domogyedovó reptérről az orosz-kazah határtelepülésre, Orszkba tartó repülőgép – írja a Ria Novosztyi. A repülőgép a hírügynökség közlése alapján két perccel a felszállás után tűnt el a radarokról. 

A Szaratov Légitársaság színeiben repülő Antonov AN-148 repülőgép 65 utast szállított, a személyzet hattagú – így összesen a gépen 71-en tartózkodtak. A gép lezuhanását az orosz rendkívüli ügyek minisztériuma is megerősítette. A repülő roncsait a Moszkvától nem messze lévő ramenszkojei területen találták meg.

A Filghtradar24 nyomkövető oldal közlése alapján a repülőgép csupán 7 éves volt a baleset idején. Amint többet tudunk a baleset okairól és az esetleges túlélőkről, jelentkezünk.


14:33

Egy moszkvai központú meteorológiai intézet szerint az időjárás nem lehetett a baleset okozója, kedvező viszonyok uralkodtak a felszállás idején az orosz fővárosban. 

Időközben megjelentek az első felvételek a baleset helyszínéről – a fenti videón is látszik, hogy a gép szinte felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A mentősök is megtalálták a roncsokat.

Az üggyel kapcsolatban Vlagyimir Putyin elnök és Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester is megszólalt: ők részvétet nyilvánítottak a balesetben elhunytak hozzátartózóinak. Az elnök egyúttal különbizottságot felállításával bízta meg a kormányt, amely kivizsgálja a szerencsétlenség részleteit, és felkutatja az áldozatokat.


16:03

A hatóságok jelenleg is a helyszínen vannak. Jelenleg 45 rendőr vizsgálja át a helyszínt. Az esetleges túlélőkről továbbra sincsen hír.

Felmerültek olyan találgatások is, miszerint a repülőgép az Orosz Posta egyik helikopterével ütközött össze. A posta ezt a feltételezést azonban visszautasította, mondván, hogy csak két, Tu-204C típusú repülőgépük van.

A Szaratov Légitársaság is részvétet nyilvánított az áldozatok családjainak. Szóvivőjük hozzátette: a repülőgép – melyet 2010-ben építettek – jó állapotban volt. Elmondták: a gépet vezető pilóta nagyon tapasztalt volt – 5000 repülési órával rendelkezett, ebből 2800-at az An-148-as típusú gépen töltött.

Közben a rendkívüli helyzetek minisztériuma elkezdte a gép fekete dobozainak keresését. A mentési és keresési munkálatok a helyszínen éjjel-nappal fognak folyni – erősítette meg a minisztérium.

Az orosz közlekedésfelügyelő szerv, a Rosztransznadzor megkezdte a Szaratov Légitársaság nem tervezett ellenőrzését.


16:45

Még nem találtak túlélőket a roncsok közelében az orosz hatóságok – hozta nyilvánosságra Makszim Szokolov közlekedési miniszter. Röviddel a miniszter bejelentése után hivatalosan is megerősítést nyert, nincsen túlélője a katasztrófának.

Az egyik fekete dobozt ellenben már megtalálták a helyszínen.


18:00

A halottak között három fiatalkorú is volt az orenburgi autonóm kormány szerint.  

A 65 utas közül hárman voltak külföldi – nem orosz – állampolgárok. Egyikük azerbajdzsáni, a másik két áldozat származásáról azonban nincs információ.

Mára élő közvetítésünket befejezzük, amennyiben lesznek, a további információkkal holnap külön cikkben jelentkezünk.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124999