Vágó István az „Úrral” beszélgetett

2018. február 9. 07:15

Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu

Itt az a lényeg, hogy baromi macerás leantiszemitázni, fasisztoid diktatúra építésével vádolni valakit, akiben bízik egy rabbi.

„Vágó István ugye azért ragadott billentyűzetet, mert Hollik István kereszténydemokrata képviselőt támogatja Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője. Félreértés ne essék: ez nem Hollikról vagy Kövesről szól. Itt az a lényeg, hogy baromi macerás leantiszemitázni, fasisztoid diktatúra építésével vádolni valakit, akiben bízik egy rabbi.

Egy műveltségi vetélkedő vezetőjétől amúgy is kulturális kihívást jelent olyasmit hallani, hogy a jelek szerint van elfogadható zsidó, aki nem pajeszos. De hát Vágó István »demokrata«.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint nincs antiszemita felhangja internetes bejegyzésének, mert ateista, nem hisz Istenben. Fejtegetése kissé nehezen értelmezhető, de próbáljuk nyomon követni. Az ATV-ben úgy nyilatkozott, hogy ő azért sem mondhat mást, mert ha valaki, aki ennyire látványosan hisz Istenben, azzal neki nagyon sok dolga nincsen, hiszen az élet alapvető kérdéseiről sosem fognak tudni diskurálni. Már csak azért sem, mert »szombaton is szeret autózni, és szívesen fogyaszt disznóhúst is, amit amazok nem néznek jó szemmel«. Arra a kérdésre pedig, miszerint ez vonatkozik-e a burkára, esetleg a rózsafüzérre, azt mondta, azok is beletartoznak, mint minden, ami a demonstratív vallásossághoz tartozik.

Ezek szerint vannak »amazok«?

Mindenkit lehet, sőt kell gyűlölni, aki nekünk nem tetszik? Ez liberális, baloldali? Vagy a náci jelzőt kerestem?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124906