Figyelmeztetés

Liberálisok: Nélkülünk nem megy!

2018. február 8. 20:03

Ha az MSZP-Párbeszéd nem hajlandó arra, hogy az általunk fontosnak tartott liberális értékrendet képviselje, a Liberálisok önállóan is elindulnak a 2018-as választásokon – olvasható a párt közleményében.

A liberális értékrendszer nélkül nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása – olvasható a Magyar Liberális Párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete elkötelezett a széleskörű demokratikus együttműködés szükségessége mellett. Ahogy a Változás Szövetségének három pártelnöke, Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Fodor Gábor leszögezte, úgy mi is hisszük, hogy közös lista, közös miniszterelnök-jelölt és közös egyéni jelöltek nélkül kevés az esély az Orbán-kormány leváltására. Ezért csatlakoztunk a Változás Szövetségéhez, hogy a demokrata ellenzék oldalán képviselhessük a liberális értékrendszert. Azt gondoljuk, hogy a liberalizmus képviselete nélkül nem lehet teljes a Változás Szövetsége, és nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása sem. Ezért arra kérjük az MSZP választmányát, tegye lehetővé, hogy Sermer Ádám elnökhelyettes, és Bősz Anett ügyvivő szólalhasson fel az MSZP pénteki választmányi ülésén, és mutathassa be a Liberálisokkal való együttműködés jelentőségét – írják.

Meggyőződésünk, hogy a liberális gondolkodás képviselete nélkül nem lehet érdemben fellépni az illiberális Orbán-kormány ellen. Amennyiben viszont az MSZP és a Párbeszéd részéről nem látunk hajlandóságot arra, hogy az általunk fontosnak tartott liberális értékrendet képviselje, úgy a Liberálisok önállóan is elindulnak a 2018-as választásokon. Április 8-ig pedig – és az után is – mindent megteszünk annak érdekében, hogy a választók figyelmét felhívjuk az Orbán-kormány hibás döntéseire – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124898