Donald Trump: Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk

2018. február 8. 16:44

Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje. „Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk” – fogalmazott Trump.

A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll – hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az idei Nemzeti Imareggelin csütörtökön Washingtonban.

A rendezvényt megnyitó beszédében  az elnök hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje. „Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk” – fogalmazott Trump. 

Az amerikai elnök beszédében  szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit öltő kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről. „Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem 100 százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak” – szögezte le Donald Trump. Hozzátette: az Iszlám Állam elleni küzdelemben „még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat”. 

Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben  utal arra, hogy a rendezvényen sok vallási és politikai vezető és „sok barátom” lesz jelen. A Nemzeti Imareggeli az Egyesült Államokban 65 esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide, norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre. Minden év első csütörtökén rendezik az amerikai fővárosban, az idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartják. A minden alkalommal a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény „házigazdája” az amerikai kongresszus.

Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból  érkező, több ezer vendég jelenlétében.

(MTI)


 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124887