Migránspárti ENSZ tervezet

Újabb bevándorlást segítő tervezetet készített az ENSZ

2018. február 7. 7:39
Az ENSZ új egyezménytervezete a szervezett bevándorlást és a családegyesítést is ösztönzi.

Kiszélesítené a migránsok jogait és lehetőségeit az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), Global Compact for Migration (GCM)  egyezménytervezete szerint – írja a Magyar Idők.

A javaslatot az ENSZ egy Marokkóban rendezendő csúcstalálkozó keretében kívánja elfogadni. A tervezet garantálná a migránsok alapvető jogait, biztonságát, és ennek érdekében egy sor konkrét kötelezettségvállalást tartalmaz. Cél, hogy bővítsék a legális migrációs útvonalakat, és erélyesebben lépjenek fel az embercsempészek ellen.

A tervezet szerint a migránsok őrizetbe vétele csupán „végső eszköz” lehet, a törvényes úton érkező migránsokat segíteni kell a beilleszkedésben, biztosítani kell számukra a megfelelő okmányokat, hogy méltó munkát kaphassanak, és diszkrimináció nélkül juthassanak hozzá a szociális és egészségügyi szolgáltatásokhoz. Magyarul, a befogadó ország állampolgáraival azonos jogokat kapnának.

Az országoknak meg kell könnyíteniük a családegyesítést.

A tervezet szerint az államoknak együttes erővel kell menteniük az emberéleteket a veszélyes migrációs útvonalakon, elsősorban a Földközi-tengeren, és közösen kell küzdeniük az embercsempészbandák ellen.

Az ENSZ egyezménytervezete kiemeli, hogy a bevándorlási politikában az egyes ember szempontját tartsák szem előtt, különös tekintettel a gyengébb csoportokra, így a nőkre és a gyermekekre. Bár a dokumentum szövege, felhívja a figyelmet arra, hogy a migrációt csak nemzetközi szinten lehet kezelni, ezért nagy jelentősége van a nemzetközi együttműködésnek például abban, hogy a határok védelmét is biztonságos és összehangolt módon lehessen megoldani.

 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt mondja, hogy:
https://www.iom.int/global-com..
"protect the safety, dignity and human rights and fundamental freedoms of all migrants, regardless of their migratory status, and at all times"

Aha, szóval már menekültnek sem kell lennie, sőt, még menekültnek sem kell hazudnia magát, a migráns státusz már önmagában előjogokkal kell, hogy felruházzon.

A szokásos lózungjaid helyett inkább erre adj választ:
Mivel magyarázható, hogy a mainstream kommunikáció folyamatosan családromboló ideológiával, a családot relativizáló jogi szabalyozási környezettel támadja a európai népeket, miközben a migránsok esetében meg a családegyesítést mint egyik legfőbb humanista célt fogalmazza meg?

Maradjon már nyugton az ensz! Gyerekeket nem tudtak ellátni!!!!!! Ne szóljanak bele nagy horderejű kérdésekbe!
" 2015. Szeptember 22.
34 gyerek halt éhen az ENSZ egyik menekülttáborában
A szudáni menekülttáborban éhen halt gyerekek még 5 évesek sem voltak
NLCafé
f Ajánlom

Dél-Szudánból az év eleje óta 60 ezren menekültek el a polgárháború elől, de az országon belül is 1,5 millió belső menekült van – közülük 112 ezren élnek az ENSZ által fenntartott táborokban. Az ENSZ már júniusban arra figyelmeztetett, hogy a konfliktus miatt 250 ezer gyermek éhezik.

Az ENSZ szóvivője, Stephane Dujarric tájékoztatása szerint szeptember első hetében 34 gyerek éhen halt a táborban. Az áldozatok még ötévesek sem voltak."

" Le monde diplomatque, Serge Halimi: „A Fehár Ház, a kongresszus, a két nagy párt, a sajtó és Hollywood oly mértékben megszilárdította az Izrael-barát politikát a politikai, társadalmi és kulturális életben, ami ennek bukását lehetetlenné teszi”. "

"A világ nem fogja túlélni az amerikai neokonok hegemónia-doktrínáját
PAUL CRAIG ROBERTS

Az amerikai kormány démoni kezekben van. Erre tele vagyunk bizonyítékokkal.

Az FBI, az igazságügyi minisztérium és a Demokrata Párt Nemzeti Bizottsága összeesküvést sző az amerikai demokrácia és az Egyesült Államok elnöke ellen a prostituált média teljes támogatásával.

Ha ez nem elég, akkor ott van a Pentagon új nukleáris terve.
Az agresszív amerikai nukleáris terv egyszerűen neokonzervatív termék. Trump talán megakadályozhatta volna a terv kiadását, de hatalmas nyomás alatt áll, nem engedheti meg magának, hogy maga ellen fordítsa a neokonizált Pentagont.

„A neokonok összeesküvők kis csoportja. Legtöbbjük Izraellel szövetséges zsidó. Közülük egyesek kettős állampolgárok. Az amerikai világhegemónia doktrínáját ötlötték ki”.

Neokonzervatívokként uralják az amerikai külpolitikát és ez magyarázza az amerikai ellenségeskedést Oroszország és Kína ellen.

„Az amerikai hadsereget arra is használják, hogy eltakarítsák azon kormányokat a Közel-Keleten, amelyeket Izrael saját terjeszkedése akadályainak tekint. Az USA két évtizede Izrael érdekében harcol a Közel-Keleten.

Ez a tény bizonyítja az őrült neokonzervatívok hatalmát és befolyását. Egészen biztos, hogy az olyan őrültek, mint a neokonzervatívok, nukleáris támadást indítanának Oroszország és Kína ellen. Az orosz és a kínai kormány a jelek szerint egyáltalában nincs tisztában azzal a fenyegetéssel, amit a neokonzervatívok jelentenek nekik.
A neokonok tudják, hogy ha képtelenek még pár ezer afganisztáni tálibot is legyőzni, Oroszország vagy Kína megszállása öngyilkosság lenne az amerikai hadseregnek. Ezért akarnak nukleáris fegyvereket bevetni ellenük."

CSODÁLKOZUNK, HOGY JÖNNEK A FÖLDÖNFUTÓVÁ TETT MIGRÁNS MILLIÓK?
CSODÁLKOZUNK, HOGY DAVOS, BRÜSSZEL, ENSZ, CIVIL "FILANTRÓP" ÜGYNÖKSÉGEK LETAROLJÁK AZ EURÓPAI KONTINENST: MINDEGYIK MÖGÖTT: GEORGE SOROS?

Én is fel vagyok háborodva, azért tettem be a cikket.

"a törvényes úton érkező migránsokat segíteni kell a beilleszkedésben, biztosítani kell számukra a megfelelő okmányokat"

valaki tud ott olvasni is? megfelelo okmanyok nelkul hogy a picsaba erkezhetne torvenyesen?

Ez egyenesen felhívás arra, hogy a "shithole" országok népessége meg se próbálja élhetőbbé tenni a saját életterét, netán kivívni a szabadságát, inkább azonnal rongyoljon valami gazdag európai ország felé.

Persze ott van a kötelező "nem szeretjük az embercsempészeket" rész, de hát ez így aranybánya a migránstours vállalkozásoknak, az embercsempészeket meg nem igazán fogja érdekelni az ENSZ határozat.

Normális ország nem ír alá egy ilyen fost.

Szedjük szépen szét, amiket mondasz.

"kizárólag azon fejlett nyugati államok hibájából"
Mennyi lehet a nyugati államok lakossága? 1mrd fő? Ami a bevándorlások miatt nem csökken? A maradék több, mint 6mrd ember is ugyanígy akar élni, és ha ehhez szennyeziük kell, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül szennyeznek.

"Mit fogunk akkor csinálni?"
Megfordítanám a kérdésedet. A fejlődő világban gyors népességrobbanás van, kb. harmincévente duplázódik a lakosság, ezzel együtt az általad is említett klímaváltozás miatt még csökkenni is fog az eltartható népesség aránya. (tegyük hozzá, hogy az ezekben az országokban a természet teljes kizsákmányolása miatt felgyorsult erózíó is sokat hozzátesz a klímaváltozáshoz, helyi szinten jócskán meghaladva a globális átlagot)
Tegyük fel, hogy a szerinted felelős nyugati államok korlátlanul befogadnak bármennyi embert.
Ennek az lesz a vége, hogy egy idő után mindenhol meghaladja a népesség az eltarthartható, egyik országból sem lehet menni sehova, mert már ott is éhenhalnak az emberek.
Szóval, mit csinálsz ebben a helyzetben, ha egyszerűen csak élni akarsz? Jó-e nekünk, ha ezt megvárjuk? Felgyorsul-e a klímaváltozás, ha eddig jutunk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés