Veszett ügy

2018. február 7. 12:28

Őry Mariann
Magyar Hírlap

Fel kell készülni arra, hogy a közös, józan migrációs politika valóban veszett ügy, és egyedül vagy a visegrádihoz hasonló szövetségekben kell helytállni.

„Az Egyesült Államok tavaly év végén kilépett a szervezet migrációs egyezményének kidolgozásából, és ha a világ vezető nagyhatalma úgy látja, egyszerűbb hagyni az egészet a fenébe, mint megpróbálni megváltoztatni, az legalábbis elgondolkodtató. 

A magyar migrációs politika egyértelmű alaptételei­vel szembemenő ENSZ-paktumnál egyelőre közvetlenebb veszélyt jelentenek az EU-ban zajló folyamatok. Legutóbb a belga kormányfő nyilatkozata tette világossá: nem tágítanak a kötelező kvótáktól, és ha kell, többséggel verik keresztül a tagállamokon. A szupranacionális szervezetek álláspontja tehát nem változott a bevándorlásról, ezt pedig mind megpróbálják érvényesíteni az egyes országok szuverenitásának kárára. A különbség legfeljebb az, kinél, mekkora ostor van. Mivel minimum európai szintű sorskérdésekről van szó, a nemzetállamok számára nincs más hátra, mint hogy kivonják magukat a döntések hatálya alól ahol ezt megtehetik, máshol pedig összefogva próbálnak fordítani az eseményeken. 

Fel kell készülni arra, hogy a közös, józan migrációs politika valóban veszett ügy, és egyedül vagy a visegrádihoz hasonló szövetségekben kell helytállni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124819