Mínusz 16 fokban várakoztatták az utasokat Putyin miatt

2018. február 7. 22:43

A gép két órás késéssel tudott felszállni, mert Putyin épp akkor érkezett.

Két órán keresztül nyitott ajtókkal várakoztatták a Pobjeda légitársaság utasait, mert Vlagyimir Putyin elnök gépét várták a krasznojarszki Jemeljanovo repülőtérre – számol be a TV Dozsgy egy utas közlése alapján.

Elmondása szerint az utasok egyik csoportját autóbusszal már kivitték a repülőgéphez, míg a másik csoport a terminálon ragadt, miután az elnök érkezése miatt a repteret lezárták. A lezárás azonban a reptér dolgozóira is vonatkozott, akiket nem engedtek oda a leszállópályához. Így miután az utasok egyik fele a lezáráskor már a repülőgép belsejében tartózkodott, a reptéri személyzet pedig nem mehetett oda a géphez, két órán keresztül nyitott ajtóknál várakoztak. 

A sztorit megosztó utas hozzátette: „csak mínusz 16 fok volt, nem volt túl hideg, szóval szerencsések vagyunk”. Azonban a fűtés ez idő alatt sem ment a repülőgépen.

Még a lezárás előtt közvetlenül az egyik reptéri dolgozó a repülőgép belsejébe jött, majd szó nélkül lehúzta a  bal oldali ablakok összes napellenzőjét. A gépen rögtön tanakodás kezdődött: „ez valamiféle biztonsági intézkedés, vagy csak nem szerették volna, ha meglátjuk Putyint?” – írta egy utas a Twitteren.

Az utas „disznóságnak” nevezte a történteket, mely szerinte megmutatja az államfő „megvetését az állampolgárok iránt”.

A légitársaság is reagált a hírekre: a Pobjeda szóvivője megerősítette a gép késését Krasznojarszkban, egyúttal kompenzációt ajánlott fel a pórul járt utasoknak.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124852