Sorondo

Megáll az ész: a kommunista Kínát méltatta a vatikáni püspök

2018. február 7. 13:16

A kommunista Kína valósítja meg a legjobban a katolikus egyház társadalmi tanítását egy vatikáni püspök szerint, aki úgy látja. Kína morális vezető szerepet vállal a világon.

„Ma a katolikus egyház társadalmi tanításának legjobb megvalósítója Kína” – jelentette ki  Marcelo Sánchez Sorondo vatikáni püspök, a Társadalomtudományok Pápai Akadémiájának kancellárja, aki szerint a kommunista Kínában nincsenek drogok, van viszont „pozitív nemzeti tudat”.

A Vatican Insider spanyol kiadásának nyilatkozva a püspök hozzátette: Kínában nem a gazdaság uralja a politikai életet, szemben az Egyesült Államokkal. 

Sőt: Kína jobban megvalósítja Ferenc pápa „zöld enciklikáját”, a Laudato Si'-t, mint bármelyik másik ország – jegyezte meg a püspök –, megvédte a párizsi klímaegyezményt, és „felvállal egy olyan morális vezető szerepet, amelyet mások elhagytak”.

Sorondo szerint Donald Trump amerikai elnököt manipulálják a globális olajvállalatok, és azokkal szemben, akik liberálisan gondolkodnak, a kínaiak a Föld jólétéért, a közjóért dolgoznak.

Az utóbbi időkben megint a hírekbe került az egyház és Kína viszonya: a Vatikán békülne a kínai kormányhű katolikusokkal, s az enyhülés jegyében leváltana két pápahű püspököt, ami miatt kiakadt Hongkong nyugalmazott főpásztora.

Olvassa el ezt is: Ferenc pápa nem akar még egy Mindszenty-ügyet: nekiment egy kínai bíboros a Vatikánnak

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124825

Ajánljuk még a témában