Gyümölcsjoghurtról vitatkozott Köves Slomó és Kálmán Olga

2018. február 7. 20:16

Most ön is megtudhatja, mi a különbség a politika és a gyümölcsös joghurt között!

Köves Slomó támogató üzenete és arca jelent meg nemrégiben a fideszes Hollik István szórólapján. A rabbi egy interjúban később kijelentette, ha ezen lépés a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet, hogy hiba volt – ezzel kapcsolatban kérdezte most a Hír TV Egyenesen című műsorában Köves Slomót Kálmán Olga.

A vezető rabbi szerint a lépése nem volt a kampányba való beszállás, ő csupán hangsúlyozta, hogy milyen pozitív lépések történtek a zsidó közösséggel kapcsolatosan az elmúlt években Budapest belvárosában.

Köves Slomó azt is kifejtette, hogy valószínűleg saját hibájából, de nem volt meggyőződve róla, hogy arca egy szórólapra fog kerülni. Szerinte az, amikor a korábbi interjúban hibának nevezte lépését, talán nem is volt akkora hiba – ugyanis mikor egy kereszténydemokrata politikus egy rabbival kampányol, az „tesz az antiszemitizmus ellen”.

Arra a kérdésre, hogy utólag nézve ugyanebben a formában is megismételné-e az akciót azt felelte, talán már nem. Köves szerint ugyanis az emberekből irtózatos indulatokat váltott ki a lépés, így lehet, hogy az már nem érte meg.

A beszélgetés vitathatatlanul legszebb pontja, mikor egy esti politikai műsorban a műsorvezető és vendége a gyümölcsjoghurtokról és a kakaós joghurtról kezdett el vitázni. Kálmán Olga ugyanis megkérdezte, hogyha valaki rákerült a gyümölcsös joghurt plakátjára, vagy szórólapjára, az vajon beszállt-e a gyümölcsös joghurt kampányába. 

Köves szerint azonban a politika és a gyümölcsös joghurt között az a különbség, hogy attól, hogy szerepel a gyümölcsös joghurt kampányában, attól még nem vált a kakaós joghurtok ellenfelévé.

„De! Ön letette a voksát a gyümölcsös mellett” – folytatta a gyümölcsöző eszmecserét a műsorvezető. A vezető rabbi szerint a helyzet viszont az, hogy ő nem mondta, hogy letette a voksát a gyümölcsös joghurt mellett, csupán azt, hogy „a gyümölcsös joghurt ezt a konkrét ügyet támogatja, ezért a gyümölcsös joghurt jó." "Ha jön a kakaós joghurt, hogy ő is támogatja, akkor az is jó lesz” – zárta le a joghurtokról szóló eszmecserét Köves.

A rabbi azt is kifejtette, aki a szórólapos ügyet kiteregette a nyilvánosság elé, az Vágó István volt. Szerinte Vágó arcpirítóan indulatosan nyilatkozik róla és a zsidó közösségről.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124845