Levél a törvényszegő Balog Zoltánnak

2018. február 7. 07:56

Balavány György
HVG

Ha ateista volnék, komoly érv lennél a világnézetem mellett. Hogyan lehetne komolyan venni egy olyan Istent, akit a hirdetői is megtagadnak?

„Kezdjük ott, hogy lelkész-politikusként végigasszisztáltad a hajléktalanok elleni gyűlöletkampányt, a kisegyházak elleni gyűlöletkampányt, a menekültek elleni gyűlöletkampányt. Ja, igen, legyünk tárgyilagosak: az utóbbira egy ízben, nagy bátran azt mondtad: nem egyezik az ízléseddel. Az ízléseddel, Zoltán. Számodra ízlés kérdése az intézményesített kegyetlenség? Kit érdekel a te ízlésed? A te ízlésed szerint az is rendben volt, hogy a Hilton szállóban aláztad az éhező gyerekeket, megmutatva, milyen a gazdagok vacsorája.

Ha egy kicsit is tisztelnéd az Urat, az első perctől hangosan kellett volna tiltakoznod a menekültekkel szembeni embertelenségek miatt, hiszen azt mondja az Ige: Ne nyomorgasd a jövevényt, és ne sanyargasd őt, mert ti is jövevények voltatok. (2Móz 22, 20)

Zoltán, a viselkedéseddel nem csak önmagadat és az egyházadat köpöd szembe, de azoknak az embereknek a hitét is, akik még komolyan veszik, és követni szeretnék Krisztust. Annak idején azt mondtad: a politika mocskos világában majd az igazságot, józanságot, egyenességet fogod képviselni. Hát tudod, a politika pont a kétszínű köpönyegforgatóktól mocskos, amilyen te is lettél, Csak te a tetejébe még Istenre hivatkozol. Ha ateista volnék, komoly érv lennél a világnézetem mellett. Hogyan lehetne komolyan venni egy olyan Istent, akit a hirdetői is megtagadnak? Aki azt mondja: »ismerem Istent«, de a parancsait nem tartja meg, az hazudik, és nincs benne igazság. (1János 2,4.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124800