Választani tudni kell

2018. február 6. 07:06

Gajdics Ottó
Magyar Idők

Legalább ennyire fontos, hogy azok közé soroljuk-e magunkat, akik szerint az ember alapvetően férfi és nő, úgy tartjuk-e, hogy kettejük gyermekek érdekében vállalt felelős viszonya a házasság, az így létrejött kis közösséget nevezzük családnak, ami a nemzet alapja.

„Ezek azok a pontok, amelyek jóval többről szólnak annál, hogy például melyik párt milyen adórendszert tart kívánatosnak, mennyivel emelné a nyugdíjakat, vagy mit tenne az egészségüggyel. Fontosak ezek is, de csak szélesebb összefüggésben.

Itt van például annak megítélése, hogy az erős nemzetek összefogásán alapuló unióban vagy az Európai Egyesült Államokban képzeljük el a jövőnket. Politikai giccsnek, vagy a magyarság fennmaradásához szükséges alapvető feltételnek érezzük a nemzeti szuverenitás megőrzését.

Bevándorlóországot akarunk vagy magyar Magyarországot. Aki ezen lehetőségek közül választani tud, az már eligazodik a kerítés körül folyó áldatlan vita útvesztőiben, a Soros-terv léte vagy nemléte körüli perpatvarban, különbséget tud tenni menekült és illegális bevándorló között, és a Stop Soros törvénycsomag szükségessége felől is döntést tud hozni.

De legalább ennyire fontos, hogy azok közé soroljuk-e magunkat, akik szerint az ember alapvetően férfi és nő, úgy tartjuk-e, hogy kettejük gyermekek érdekében vállalt felelős viszonya a házasság, az így létrejött kis közösséget nevezzük családnak, ami a nemzet alapja; vagy úgy tartjuk, a szerelem nem ismer sem nemi, sem társadalmi korlátokat, és a magát kutyának képzelő lóval való együttélés is ugyanúgy házasság, mint család a három jó barát együttélése az örökbe fogadott fókabébikkel. Több országban már törvényesítették a harmadik nemet. Van, ahol egy épülettel is törvényesíteni lehet a bimbózó kapcsolatot.

Ne gondolja senki, hogy az őrület megáll majd a Kárpát-medence hágóinál!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124741