Mosoly

2018. február 6. 09:03

Friss Róbert
Népszava

Azért, hogy átvonulhattak az országon, a kormány a felelős. Nem blokkoltak semmit, rendőrök kísérték őket. Nem keltettek általános félelmet, a külügyminiszter maga mondja: mosolyogtak.

„Szijjártó folytatja: »Azokat az embereket kellene befogadni, akik például Röszkénél megtámadták a magyar rendőröket?« Nincs bírósági ítélet, amely ezt kimondta volna. Tovább: »Azokat az embereket kéne befogadni, akik vonultak át Magyarországon úgy, hogy belemosolyogtak a kamerákba, mosolyogva sértették meg a magyar jogszabályokat, mosolyogva sértették meg a nemzetközi jogszabályokat, blokkolták az autópályáinkat, méltatlan körülményeket okoztak itt, Budapesten, félelmet keltettek az emberekben?«

Azért, hogy átvonulhattak az országon, a kormány a felelős. Nem blokkoltak semmit, rendőrök kísérték őket. Nem keltettek általános félelmet, a külügyminiszter maga mondja: mosolyogtak. Aki mielőtt megvonná a mosolygáshoz való emberi jogot, s követné rasszista miniszterelnökét, aki attól félti a világot, a migrációhoz való jog alapvető ember jog lesz, kérdezzük már meg: vajon miért ne mosolyogna valaki, ha több ezer kilométeres gyötrődés után úgy látja, megmentette az életét? Azt hitte a nyomorult, civilizált országba ért.

Hát nem. Ez hivatalosan a Fidesz mosolytalan, aljas provinciája.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124747