Epikus

Fodor Gáborral ütközhet meg Vona Gábor Gyöngyösön

2018. február 6. 17:58

Támogatna az MSZP-Párbeszéd Fodor Gábor jelöltségét a gyöngyösi választókörzetben április 8-án – írja a Magyar Nemzet. Eddig úgy volt, hogy a szocialista Hiesz György, a város polgármestere lesz a pártok jelöltje, ő azonban ma bejelentette: lemond az indulásról, és kilép a pártból.

Lehet, hogy Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke lesz az MSZP-Párbeszéd gyöngyösi képviselőjelöltje az országgyűlési választáson – adja hírül a Magyar Nemzet. Mint arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn a szocialisták elnöksége arra a döntésre jutott, hogy nem javasolják azt, hogy Fodor Gábornak helyet adjanak a pártlistán, Fodor Gábor és Bősz Anett egyéni jelöltségét viszont támogathatják. A cikk rámutat: Fodor Gyöngyösön született, 1994-ben az SZDSZ színeiben győzni tudott a választókerületben, 1998-van viszont kikapott, azóta nem indult egyéni jelöltként.

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció megállapodása értelmében a szocialisták adták volna a választókerületben a képviselőjelöltet, a kiszemelt Hiesz György, a város polgármestere ma azonban könnyek között jelentette be, hogy nem indul a választáson, és kilép az MSZP-ből. "Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre, és most is, amikor visszalépek, akkor is azt mondtam, hogy nekem csak egy fontos van, a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása, és így talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig" – nyilatkozta Hiesz. Az MSZP egy rövid közleményben reagált, a polgármesternek városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot és jó egészséget kívántak. 

Gyöngyösön a Jobbik jelöltje Vona Gábor pártelnök lesz, aki négy éve nagyjából 1 százalékkal maradt le a fideszes Horváth László mögött. Vona a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: neki a kormánypárti jelölt az egyetlen ellenfele, hogy „indulnak mások is, az másik kérdés”. Vona szerint Hiesz György felelős döntést hozott, indulásával csak az ellenzéki szavazatokat osztotta volna meg, ráadásul – tekintve, hogy a szocialista polgármesternek egy fideszes és egy jobbikos alpolgármestere van – fontos volt, hogy a kampány ne törje meg a kényes egyensúlyt a gyöngyösi önkormányzatban. Vona hozzátette: annak dacára, hogy sok dologban nem értenek egyet, kölcsönösen tisztelik egymást Hiesz Györggyel, eddig is tudtak együtt dolgozni, és ez szerinte a jövőben is működni fog.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124782