Fidesz: Csúsztatnak a baloldali pártok a hármas metró akadálymentesítésével kapcsolatban

2018. február 6. 10:05

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok mellébeszélnek és csúsztatnak a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban.

Mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke által jegyzett közleményében arra reagált, hogy kilenc ellenzéki párt hétfőn aláírásgyűjtést kezdett azért, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. 

A Fidesz szerint a baloldali pártok „becsapják és heccelik a budapestieket egy olyan ügyben, amellyel városvezetésük és kormányzásuk idején maguk nem foglalkoztak. Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet és Demszky Gábor a kisujját sem mozdította a 3-as metró felújításával kapcsolatban, hagyták teljesen lepusztulni a fővárosi tömegközlekedést, és a 2-es metró akadálymentesítését sem végezték el”.

Ehelyett a baloldali politikusok „szétlopták a fejlesztési pénzeket, és Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek”, melyet már több nemzetközi hatóság is vizsgál – tették hozzá. Véleményük szerint ezért nemcsak értelmetlen és hamis az aláírásgyűjtés - amelyet nyilván nem véletlenül időzítettek épp az országgyűlési választási kampányra –, hanem hiteltelen is.

Hozzátették: a baloldal sosem a budapesti polgárok érdekeit tartotta szem előtt, hanem saját önös szempontjait, és a mostani akciójukkal is legfeljebb azt tudnák elérni, hogy lelassítanák a 3-as metró felújítását. Hangsúlyozták: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége egyetért Tarlós Istvánnal, támogatja a 3-as metró mielőbbi felújítását, és az akadálymentesítéséért végzett munkát. 

A főpolgármester hétfőn álkampánynak nevezte a népszavazási kezdeményezést, felhívva a figyelmet arra: a Kúria kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. A népszavazási kérdés a következő: „Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124751