Az MSZP cikkekkel segítené a nyomozást a magánnyugdíjpénztárak ügyében

2018. február 6. 14:36

Cikkekkel és videókkal segítené a nyomozók munkáját Korózs Lajos a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások ügyében.

Feljelentéskiegészítést tesz a szocialista Korózs Lajos a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások ügyében, hogy cikkekkel és videofelvételekkel segítse a nyomozó hatóságok munkáját.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke január közepén jelentette fel mások mellett Orbán Viktort, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását. 

Korózs Lajos keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a jogászok szerint „az újkori magyar történelem egyik legjobban dokumentált állami csalássorozatával állunk szemben”. A politikus bemutatott egy videofelvételt, amelyen Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszter, a Magyar Nemzeti Bank mostani elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök magyaráz arról, hogyan működik majd az átlépés az állami nyugdíjrendszerbe.

Korózs Lajos elmondta, a feljelentéskiegészítésben Orbán Viktor és Matolcsy György nyilatkozatai mellett szerepelnek a fideszes Selmeczi Gabriellának, volt nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos mondatai is. Hozzátette: a dokumentumban azt kéri a nyomozó hatóságtól, hogy állapítsa meg, közfeladati helyzettel való visszaélés történt.

Az MSZP-s politikus azt mondta, követelik a magánnyugdíjpénztári vagyonnal való elszámolást, a károsultak kifizetését és a tettesek felelősségre vonását. Szólt arról is, hogy az, aki 2011-ben átment az állami nyugdíjrendszerbe, a statisztikai becslések szerint 70 százalékot veszített megtakarításaiból. Elmondta, voltak olyan portfoliócsomagok, amelyeket százmilliárdos veszteségekkel értékesítettek.

Arra a kérdésre, meg tudja-e erősíteni, hogy az atv.hu szerint Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke nem kap befutó helyet az MSZP listáján, Korózs Lajos, aki a párt országos elnökségének is tagja közölte, nem volt ilyen döntés. Hozzátette: a hétfői elnökségi ülésen arról döntöttek, hogy nem lesz közös lista a Liberálisokkal, de a szövetségi politikában változatlanul számítnak a Magyar Liberális Pártra. Elmondta, az elnökség azt támogatta, hogy MSZP-Párbeszéd közös lista legyen.

Korózs Lajos azt mondta, az elnökség pénteken foglalkozik az országos listával, azt követően a választmány dönt a listáról, szombaton pedig kongresszus. Megjegyezte, a szövetségi politikát a választmány alakítja.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124770