Tuzson: A migráció megállítása, nem a támogatása a cél

2018. február 5. 08:14

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az ENSZ kidolgozás alatt álló dokumentuma megismétli Soros György tervét.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint nem a migráció támogatása, hanem a folyamat megállítás a fő cél, ezért ha az ENSZ migrációs tervezete nem fordul ebbe az irányba, „Magyarországnak nincs helye” a dokumentum kidolgozásának folyamatában.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő reggel arról beszélt: a világszervezet kidolgozás alatt álló dokumentuma „eléggé összetett javaslat, de gyakorlatilag megismétli Soros György tervét”, márpedig a magyar kormányzat számára egyszerre erkölcsi és politikai jellegű követelmény, hogy érvényre juttassa a témában rendezett nemzeti konzultáció eredményét.

Emlékeztetett arra is: a nemzeti konzultáció során az emberek elsöprő többsége állt ki a migráció megállítása mellett.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában az államtitkár egy kérdésre válaszolva arról beszélt: nem gondolja, hogy Brüsszelben nagy öröm övezi majd a Stop Soros-törvénycsomagot, de vannak alapvető kérdések, amelyekben nem szabad kompromisszumot kötni.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124681