Européer értelmiséginek lenni

2018. február 5. 10:41

Nagy Ervin
Polgár Portál

Szidjátok az illiberális demokráciát, dicsérjétek a marxistából lett liberális filozófusokat, így viszik majd nyugatra könyveitek és híretek, nevetek lesz – ti lesztek az úgynevezett értelmiség!

„És ha esetleg egy kicsit diktatúráztok is, és hitet tesztek a multikulti mellett, lehet, hogy még egy berlini író-olvasó találkozóra is meghívnak titeket, kitüntetnek és lefordítják minden európai nyelvre könyveitek. Ez sem elég jó tanács? Akkor csináljatok valami jó szaftos botrányt, legyetek celebek, bármit jelentsen is ez. De hát én mondjam ezt meg?! Ti vagytok a bölcsek, írók, poéták! Csak ki tudtok valamit találni!

Csak egyet ne tegyetek! Ne legyetek magyarok – mert az olyan szegényes, jobbágy-mentalitás; kulturálatlan primitív, sör és disznótor szagú, lenézendő, megvetendő állapot. És leginkább ne legyetek igazi férfiak és igazi nők. Keressetek magatoknak valami semleges nemet, vagy legyetek harcos és szélsőséges feministák! E mellett szidjátok az illiberális demokráciát, dicsérjétek a marxistából lett liberális filozófusokat, írjatok alá petíciókat Orbán ellen, és bocsássátok meg Vona antiszemitizmusát.

Így viszik majd nyugatra könyveitek és híretek, nevetek lesz – ti lesztek az úgynevezett értelmiség!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124690