Állati sok millió Kósa Lajos közelében

2018. február 5. 12:15

Batka Zoltán
Népszava

109 millió forint, főleg uniós támogatást kapott „sertéságazat fejlesztésére” Kósa Lajos tárca nélküli miniszter egyik államtitkára feleségének cége a múlt év végén.

„109 millió forint, főleg uniós támogatást kapott »sertéságazat fejlesztésére« Kósa Lajos tárca nélküli miniszter egyik államtitkára feleségének cége a múlt év végén. Ezzel az összeggel együtt csak tavaly bő 400 millió forint állami és uniós támogatást kapott az alig hat éves cég. A társaságot egyébként úgy vezeti ilyen eredményesen Horváth István államtitkár angoltanár felesége, hogy nem találtuk nyomát annak, hogy a cég 2011-es alapítása előtt is foglalkozott volna mezőgazdasággal.

Horváth István tavaly októberig a kormány sertésprogramért felelős miniszteri megbízottja volt, ma pedig a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének (MSTSZ) elnöke. Ez a szervezet nemrég a nagy nyilvánosság előtt is ismert lett. Horváth ugyanis a szövetség elnökeként állt ki Kósa Lajos mellett miután lapunk feltárta: a miniszter idős, 82 éves édesanyja egy fél sertésteleppel lett gazdagabb, és a gazdaság később 123 milliós állami támogatást kapott. A politikust védelmező közleményben Horváth arról nem tett említést, hogy Kósa Lajos a közvetlen felettese, de a szöveget minisztere sajtófelelősének az e-mail címéről küldték el a médiának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124698