Veszélyes befektetés

Anglia legnagyobb bankja „betiltja” a bitcoint

2018. február 5. 9:52
A Lloyds Bank bejelentette, nem lehet ezentúl kriptovalutát vásárolni a hitelkártyáikkal.

Elsőként a Lloyds bank akadályozza meg, hogy ügyfelei kriptovalutát vásároljanak a hitelkártyájukkal – írja a Telegraph. A bank azt szeretné megakadályozni, hogy komoly veszteségeket szenvedjenek ügyfelei.

Mintegy kilencmillió kártyatulajdonost érint majd a korlátozás, amit hétfőn jelentenek be. Decemberben 57 százalékkal esett a bitcoin árfolyama. Korábban rengeteg brit fektetett be bitcoinba, amikor az árfolyam emelkedőben volt.

 

 

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Javaslom az airbnb-t is betiltani: az uber-hez hasonlóan egy szabályozatlan és ellenőrizetlen piaci ragadózóvállalkozás, mely irreguláris működésének köszönhetően tesz szert óriási versenyelőnyre. Nem mellesleg alaposan fölveri az ingatlanárakat, melyet a bennszülöttek szívnak meg elsősorban, akik ráadásul még az airbnb előnyeiből sem részesülnek, csak a hátrányaiból. Lásd pesti bulinegyed.

"A hitelkártyával nem a saját pénzedet költöd hanem a bankét, az meg érthetően nem hiányzik nekik hogy legyen egy csomó bedőlt hitelük."

Ez így csak féligazság. A hitelkártyák mögött általában az ügyfél számlája áll, melyből a hitelkártya táplálkozik. Persze a világon sokféle hitelkártya létezik, olyanok is, melyekkel fizethetünk úgy is, hogy a mögötte álló számlán nincs elegendő összeg. A cikkből nem derül ki, miféle hitelkártyáról van szó.

Figyelmesebben elolvastam a cikket, melyben a bank indokolja a döntését. Ez a cikkben így hangzik: "A bank azt szeretné megakadályozni, hogy komoly veszteségeket szenvedjenek ügyfelei."

Ezek szerint, nem a bank pénzéről van szó, hanem az ügyfelei pénzéről. Olyan hitelkártyákról van szó, melyek mögött az ügyfél számlafedezete áll, nem pedig a banké. Úgyhogy amit "sceptical" felvetett, az helyénvaló.

Még hiányzik egy jó nagy bukás ahhoz, hogy törvényileg tiltsák ennek a kriptofosnak a használatát, de ami késik, nem múlik.

"a nagybankok nyirjak ki a konkurenciat ilyen-olyan indokokkal"

Erről van szó. Az utóbbi néhány hónapban világszerte, az állami hatalom és a bankok részéről annyi támadás érte a Bitcoin-t, hogy csoda, hogy még egyáltalán létezik. Merem állítani, hogy ha a világ bármely országának valutáját vennék ilyen ösztűz álá, akkor az már rég összeomlott volna.

Mi lenne pld. az angol fonttal, ha országok sora bejelentené, hogy ha valaki angol fontot vásárol, azt külön megadóztatják, aki angol Font-tal rendelkezik, annak külön adóbevallást kell adni, a Font átváltását, átutalását, használatát megnehezítik, vagy esetleg be is tiltják stb.

Nem szeretném, hogy nagy káosz legyen, de egy beszakadás már nem ártana ahhoz, hogy a sok hülye megtanulja, nincs ingyenebéd. Gondolok itt például a kriptovaluták "bányászására", ami ugye, akármerről is nézem, éppen a produktív munkának az ellentettje.

"A "BITKOIN" NEVŰ "VIRTUÁLIS VALUTA NEM VALUTA! "

Becserélhető. Dollárra, Font-ra, Eurora, Juanra, Rubelra, sőt árukra és egyéb értékekre. Azaz, csereeszközként működik. Ez így van még akkor is, ha ez a képesége eléggé korlátozott. (Egyenlőre még nem tudni, hogy ez a jövőben is majd így lesz) .

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 5. 14:54

Biztos, hogy nem lesz így a jövőben. Bárki pénzügyes, közgazdász, akinek van minimális lövése a témához, az messzire elkerüli a kriptovalutákat. A spekulánsok etetik a népet, és megpróbálnak nyerészkedni, ott vannak a különféle szerencsejáték függők, akiknek az izgalom a lényeg, meg persze a naivak, akik azt hiszik, hogy ez most más.

"Biztos, hogy nem lesz így a jövőben. "

Igen, nagy valószínúséggel. De azt azért hozzáteszem, hogy a Bitcoin lesz a történelem első olyan lufija, mely nem magától pukkad ki, hanem a világ hatóságainak szurkálása következtében fog elapadni.

A legelső igazi nagy döfést a Bitcoin Kínától kapta, mely megtiltotta bankjainak az utalásokat a Bitcoinos tőzsdékre. Ausztrália, majd Dél Korea, később India is csatlkozott az olyan intézkedések bevezetésével, melyek gátolták a Bitcoinos ügyleteket. A sort folytatták a bolgár, német és most az angol bankok intézkedései is. Közben persze Oroszország, az USA, Kanada, és egyéb országok is kemény intézkedéseket helyeztek kilátásba a Bitcoin felhasználását illetően. Magát a Bitcoint ugyan nem tiltják be, de viszont olyan szabályozásokat, adóztatási kötelezettségeket helyeztek kilátásba, melyek alapvetően nehezítik a Bitcoin felhasználását.

"pedig igény az lenne jó pénzre, ezt mutatja a bitcoin sikere is"

Szerintem is. Ha a spekulánsokat leszámítjuk, akkor Bitcoint használók többsége olyanok, akik még most is az aranyat, vagy az ezüstöt tekintik igazi pénznek. Valóban, volt egy ilyen igény és sok felhasználó ezzel is érvelt. A Bitcoin nem hamisítható, nem szaporítható. Így lett megalkotva.

"Természetesen lehetne fedezet nélkül is jó pénzt csinálni és fenntartani. Elvileg. Gyakorlatilag azonban túl nagy a kísértés a pénz rontására,"

Az emberek többsége valahogy nem veszi figyelembe, de akik a pénzt rontják, azok tisztában vannak azzal, hogy ez csak akkor jár haszonnal, ha rendelkeznek pénzkibocsájtási monopóliumal is. Mert amennyiben ez a monopólium nincs, akkor az emberek inkább valamilyen konkurens, kevésbé romló pénzt használnának. Ezért került bevezetésre a törvényes fizetőeszköz fogalma (egyebek közt). Az várható volt, hogy sok országban Bitcoinellenes szabályozás bevezetést helyeznek kilátásba. Így nem csoda, hogy sokan, akik Bitcoint vásároltak most félnek, és megpróbálnak megszabadulni tőle. Per pillanat most az ár rohamosan csökken.

Egy megítélhetetlen nagyságú, volatilitású és termelékenységi erővel rendelkező, felelősségre, ígéretének beváltására rávehetetlen tömeg van mögötte. Saccold meg, hogy mennyit ér, hogy mennyi árut kapsz érte cserébe.

Ráadásul sem csak a Bitcoin van, bár ez a legismertebb és a legelterjedtebb. És igen, a kriptovaluta termelhető, azok jártak jól, akik az elején kezdtek bele. Mint a pilótajátékoknál.

Totálisan fedezet nélküli ígéret az egész. Egy valuta mögött ott az adott ország, a polgáraival és vállalkozásaival. A Bitcoin mögött nincs senki és semmi, csak egy arctalan tömeg.

Már most megy a nyavajgás, hogy a legnagyobb probléma, hogy túlságosan ingadozik az árfolyam. Már most vannak olyanok, akik inkább kitáncolnak az egészből. Ez csak rosszabb lesz, ahogy az igazán hozzá nem értő, csodaváró tömeg lecsap erre. Arra, hogy "bányászhatja" ezt a szart, hogy vég nélkül futtathat semmire nem használható számításokat.

Az ostobák adója ez, mint az összes többi parasztvakító pénzügyi találmány.

"A pénz értékét az adja, hogy adót lehet benne fizetni."

Hát hogyne. Valaha a nagyértékű millpengővel is lehetett adót fizetni. De lehetett adót fizetni ilyen márkával is: http://webovestranky.bloger.cz/obrazky/webovestranky.bloger.cz/ostatni-texty/bankovka.jpg

És nemcsak adófizetésre lehetett használni: https://img.cncenter.cz/img/11/full/2571390_.jpg

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés