Szakértő: Egyre többen elégedetlenkednek Macron miatt Franciaországban

2018. február 2. 9:59
Macron balról nyert és jobbról kormányoz, de növekvő népszerűsége megtorpant állítja Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő.

Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő szerint egyre többen „zsörtölődnek” Emmanuel Macron francia elnök intézkedései miatt, de a népszerűsége nem csökkent jobban, mint elődjének ugyanennyivel a megválasztása után.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában azt mondta, a közkórházakban, az idősgondozásban és a termelők között is egyre nagyobb az elégedetlenkedés, mert Macron egyszerre nagyon sok mindenbe fogott bele, és az sok embert érint.

Magyar Ágnes Zsófia egyetértett azzal, hogy Macron balról nyert ugyan választást, de most jobbról kormányoz, vagyis a baloldal jelöltje volt, de a jobboldal programpontjaiból is többet végrehajt. Népszerűsége emiatt a jobboldali szavazók között eddig emelkedett, most megtorpant. Ez azonban a trendeknek megfelel, az előző elnöknél, Francois Hollande-nál is hasonló népszerűségi adatokat mértek kilenc hónappal a beiktatása után.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

bevallom, nem nagyon követem macron népszerűségi adatait - ellentétben a mandinerrel.
azt viszont furának tartom, hogy itt hónapokkal ezelőtt azt olvastam, hogy macron népszerűsége mélyrepülésben van, most meg azt, hogy "növekvő népszerűsége megtorpant". valamelyik a kettő közül nem igaz.

megjegyzem, az sem igaz, hogy macron baloldali programmal nyert volna. a szélsőjobbot győzte le a második körben, mert a baloldali jelöltek már az első körben kestek.
macron mindig is centrista, (francia mércével) piacbarát programmal kampányolt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés