Nem vesz át több menekültet Ausztria Olaszországtól

2018. február 2. 07:47

Ötven menekültet még átvesz Ausztria Olaszországtól, de aztán nem vesz többé részt az EU menekültáthelyezési programjában – jelentette be csütörtök este az osztrák belügyminisztérium.

Ausztria még ötven menekültet átvesz Olaszországból az Európai Unió áthelyezési programjának keretében, de utána nem vesz már részt benne – jelentette be csütörtök este az osztrák belügyminisztérium.

Az Európai Unió nyomására az előző, szociáldemokrata-konzervatív kormány beleegyezett abba, hogy az ország részt vegyen a menekültáthelyezési programban – írta Herbert Kickl belügyminiszter. Az ötven menekültről szóló egyezséget pedig nem lehet felmondani, és ezt Ausztria tiszteletben is tartja, de ezután több menekültet nem vesz át.

Az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt alkotta jelenlegi koalíciós kormány álláspontja a menekültkérdésben egyértelmű: ellene van a kvótáknak és az áthelyezéseknek. Azon a véleményen van, hogy segélyt kell nyújtani a válságrégióknak, és meg kell védeni az Európai Unió külső határait – olvasható a közleményben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124565