Feminista győzelem: sok száz fiatal nő veszíti el állását

2018. február 2. 09:17

Laky Zoltán
Heti Válasz

Egy valakit azonban senki se kérdezett meg. Magukat a grid girlöket.

„A Forma-1 vezetése bejelentette: az idei szezontól száműzi a versenypályákról azokat a hoszteszlányokat, akik a versenyzők rajtszámát tartják a rajtrácson és a dobogó felé menet tapsolnak az első három helyezettnek. Ez a gyakorlat ugyanis tárgyiasítja a nőket, és nem »egyeztehető össze a modern társadalmi értékekkel«. Ettől persze egyetlen verseny sem kevésbé élvezhető. Nem ezért fogadták negatívan a hírt a rajongók a közösségi médiában. Hanem mert úgy nőttek fel, hogy a grid girlök szerves részét képezik a vasárnap délutáni ceremóniának. Évtizedek óta ugyanolyan részei egy verseny külsőségeinek, mint a kockás zászló, a pezsgő és a győztesnek eljátszott nemzeti himnusz. »Akinek ennyire fognak hiányozni a grid girlök a versenyekről, nézzen magába!« »Aki nem látja be, hogy ezek a nők csupán külsőségek voltak a férfiak szórakozásához és sikereihez, az vajon hogy kezeli a nőket a hétköznapokban?« – szóltak a feminista válaszok a Twitteren.
 
 
Egy valakit azonban senki se kérdezett meg. Magukat a grid girlöket. Leszámítva a BBC Radio 5 Live-ot, ahol megszólaltattak egyet. Charlotte Gash brit könyvelő, aki szabadidejében dolgozott a versenyeken hoszteszként, a következőképp kommentálta »felszabadítását«:
 
»Fel vagyok háborodva, hogy a Forma-1 a politikai korrektség jegyében behódolt egy hangos kisebbségnek. A hétvégéim egyik legjobb szórakozásától fosztanak meg. Én egyike vagyok azoknak a szerencséseknek, akiknek nem ez a fő bevételi forrása, de sok lányt ismerek, akiknek igen. Szeretjük ezt csinálni, és nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk.«”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124571