Timmermans: Előremutató a Soros Györggyel való együttműködés

2018. február 1. 15:38

Előremutató a Soros Györggyel folytatott, húsz éve tartó együttműködés, hiszen most ismételten hangsúlyt kapott a jogállamiság és a nyitott társadalmak témája – mondta az Európai Bizottság első alelnöke csütörtökön.

A Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató, az amerikai befektetővel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélésen ismételten hangsúlyt kapott a jogállamiság, a nyitott társadalmak és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség – közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Timmermans újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a legalább két évtizedes múltra visszatekintő tárgyalások alkalmával rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő: hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Noha Európa felosztottsága megszűnt, valódi egyesítése még éveket vesz igénybe. Aláhúzta: ez nagy feladat, s Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát Soros György is.

„A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellet a nyugati országok helyzete is, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni” – fogalmazott. Ez történt ma reggel is, ahogy már sok-sok éve mindig – tette hozzá. Timmermans elmondta, munkája és tevékenysége teljes mértékben átlátható, a Soros Györggyel tartott rendszeres találkozásai szerepelnek a mindenki számára hozzáférhető bizottsági eseménynaptárban.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124537