A Jobbik szerint nincs szükség nyelvvizsgára a felsőoktatáshoz

2018. február 1. 10:45
Amíg az oktatási rendszer nem képes mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani, addig eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatásba való felvételinél a Jobbik.

A Jobbik eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél, és azt csak akkor állítaná vissza, ha az oktatási rendszer képes lesz mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón példaként említette, hogy az angol nyelv tanulását mindenki előtt elérhetővé tennék kis csoportokban, kommunikációs központú oktatással.

A Jobbik politikusa szerint erre azért is szükség lenne, mert egy OECD-felmérés szerint Magyarországon tovább romlott a szegény gyermekek oktatási rendszeren keresztüli felemelkedésének esélye.

Kiemelte, a magyar oktatási rendszer 2006 óta egyre kevésbé tud segíteni a legrosszabb anyagi helyzetben élő magyar diákoknak, átlagosan pedig már 100 szegény gyermekből csak 14 tud jó tanulmányi eredményeket elérni, aminél csak két ország teljesített rosszabbul az OECD-tagállamok közül.

Dúró Dóra aggasztónak nevezte továbbá, hogy átlagosan minden negyedik 15 éves magyar fiatal funkcionális analfabéta, vagyis nem érti, amit olvas. 

A Jobbik ezen az alapfokú oktatási rendszer megerősítésével segítene, továbbá a hatékonyság növelése érdekében lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok ismét fenntartásba vegyenek iskolákat – tette hozzá. 

(MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs igaza a "Jobbik"-nak : aki AKAR biztosan meg tud tanulni egy nyelvet . Ez csak szorgalom és elszántság kérdése . Kampány van : MINDENKIN segít a "Jobbik" . Ugye , milyen realista és hiteles ?...

Szerintem sincs. Holooktatásra meg főleg nincs.

NA JA!
A JOBBIK ELTÖRÖLNÉ A NYELVVIZSGÁT ÉS BEVEZETNÉ A TÖRÖK KÖTELEZŐ NYELVTANULÁST.

ALLAH NÖVESSZE HOSSZÚRA A SZAKÁLLUKAT.

Egyetértek. Éveken keresztül tanítottam régen az idegennyelvű képzésben, anélkül, hogy letettem volna a Rigó utcai vizsgákat, igaz előtte nyelvi tagozatra jártam a gimiben. Az előadásaim, publikációim, külföldi kollégákkal való kapcsolatom, közös kutatásaim igazolták, hogy tudok angolul. Aztán úgy hozta a sors, hogy átmentem egy másik helyre, ahol már fizettek nyelvpótlékot, akkor elmentem és letettem a vizsgákat. Egyébként néhány kivételtől eltekintve ( nyelvi tagozat, külföldi tartózkodás) nehéz csak a középiskolában annyira megtanulni egy vagy két nyelvet, hogy az ember sikerrel vizsgázhasson, ezt a gyerekeimnél láttam, kellettek a különórák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés