Spanglit a suliba

2018. január 30. 22:26

Korompay Csilla
Magyar Hírlap
A Tanítanék Facebook-oldalán most visszasírt, Magyar Bálint-i oktatásirányítás által okozott károkat azóta sem lehetett teljesen jóvátenni.

„A Tanítanék arcai pedig képesek tovább mantrázni a még 2016-ban kitalált szöveget, amely szerint mögöttük »csak a tábla áll«, s ehhez – a háttérben nyolc ellenzéki párt egy-egy képviselőjével – most még azt is sikerült hozzátenni, hogy az oktatás ügye politikamentes és pártsemleges. És nem szakadt rájuk a színpad drapériája.

A jelek szerint a Tanítanék mögött (álló tábla mögött) – a komplett balliberális ellenzéken kívül – a Gulyás Márton-féle, a Norvég Civil Alapból finanszírozott Humán Platform Egyesület áll, valamint immár szoros kapcsolatot ápol az Open Society Foundations által pénzelt, aurórás Marom Klub Egyesülettel. Az Auróra, a belvárosi liberális értelmiség, illetve a Soros-civilek egy részének a környék lakói által kevésbé kedvelt főhadiszállása nyilván számos tevékenységre alkalmas, de a Jóisten mentsen meg minket attól, hogy ott tervezzék meg az új alaptantervet. A Tanítanék Facebook-oldalán most visszasírt, Magyar Bálint-i oktatásirányítás által okozott károkat azóta sem lehetett teljesen jóvátenni (...)

A jövő az ugrásszerű technológiai fejlődés miatt egyre kiszámíthatatlanabb, hatalmas változások következhetnek be akár öt-tíz éven belül, és csak az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk a gyermekeinknek. Nagy kihívások, talán ijesztő próbatételek várnak rájuk, amire felkészülni valószínűleg nem is lehet, de biztos alaptudással, műveltséggel és elfogadható fizikai állapotban nagyobb esélyük lesz helytállni. Nem Oktatási Minimumra van tehát szükség, hanem észszerű maximumra. Ezt azonban az Aurórában úgysem értik, hiszen keményen tanulni vagy mondjuk sportolni, fárasztóbb még a transzparensgyártásnál is. De a legeslegfárasztóbb új, valódi ötletekkel, esetleg hiteles, vonzó jövőképpel előállni sablonos közhelyek helyett. Nem is megy nekik. Ők egy ilyen minimum-ellenzék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés