Politológus: 2015 előtt a Jobbiknak erős kötődése volt az iszlámhoz

2018. január 26. 10:04

A Jobbiknak 2015 előtt erős volt az iszlámhoz való kötődése – mondta Farkas Örs politológus.

A Jobbiknak 2015 előtt erős volt az iszlámhoz való kötődése – mondta Farkas Örs politológus péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A politológust azzal kapcsolatban szólaltatták meg, hogy a Mandiner portál birtokába került és csütörtökön közzétett videofelvételen a cikk szerint muszlim fiatalok előtt tett hitet Allah mellett a Jobbik elnöke. Vona Gábor Facebook-bejegyzésében viszont azt írta: nem Allahot dicsőítette, hanem Istent. Farkas Örs azt mondta, a menekültválság kitörése óta a Jobbik némileg felülvizsgálta az iszlámhoz való kötődését, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy maga Vona Gábor mondta egykor, az iszlám Európa utolsó reménye. A pártelnök – a politológus szerint – számtalanszor járt a Közel-Keleten, és a Jobbiknak sok kapcsolata volt ezen a területen. 

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Vona Gábor védekezésére, amely szerint ő nem Allahot, hanem a Istent dicsőítette, Farkas Örs úgy reagált, „nem vagyok török nyelvszakértő, de egy biztos, a hallgatóság az Allah szó elhangzását követően ujjongásba kezd”, és ez nem a keresztény Isten szóhasználatot igazolja.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124224

Ajánljuk még a témában