Megtámadtak egy gyermekvédelmi szervezetet Afganisztánban

2018. január 24. 12:30

A Save the Children nemzetközi segélyszervezet irodájánál öngyilkos merénylők robbantottak.

Fegyveresek támadták meg szerdán a Save the Children nemzetközi segélyszervezet irodáját Afganisztán keleti részén. Egy rendőr és egy civil meghalt, 14 ember megsebesült – közölték helyi tisztviselők. Szemtanúk elmondták, hogy a környéken még mindig fegyverropogás hallatszik – írja a CNN. 

Szerda reggel egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát és autóját a szervezet központja előtt, a robbanásban számos közelben parkoló jármű lángba borult. Ezután társai vállról indítható rakétákkal támadtak az épületre, majd betörtek az irodába és lövöldözni kezdtek. A támadók és a kiérkező rendőrök közt tűzpárbaj tört ki. Az épületben dolgozók közül többen kiugrottak az ablakon.

A támadás néhány nappal azután történt, hogy tálib terroristák megtámadták az afgán főváros, Kabul egyik legnépszerűbb szállodáját. A fegyveresek akkor 14 órán át tartották foglyul a túszokat és 22 emberrel végeztek, főként külföldiekkel.

A Save the Children egyike a legnagyobb segélyszervezeteknek Afganisztánban, számos afgán tartományban tevékenykedik évtizedek óta, főképpen az egészségügy és az oktatást területén nyújt támogatást a rászorulóknak. 

Az Iszlám Állam vállalta magára a merényletet.

(nyitókép: MTI/EPA/Ghulamullah Habibi)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124112