LMP: A Fidesz a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat

2018. január 22. 19:58

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja szerint a Fidesz rasszista kampányba kezdett, a Soros-tervvel riogat, miközben maga is egy külföldről finanszírozott szervezet.

A Fideszt nevezte Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatának hétfői sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, aki szerint a nagyobbik kormánypárt rasszista kampányba kezdett, hazug módon kiáltva ki embereket nemzetbiztonsági kockázatnak. Ungár Péter kijelentette: miközben a Fidesz „Soros-tervvel” riogat, maga is egy külföldről finanszírozott szervezet. Éves szinten 17 ezer milliárd forintot kapnak Moszkvából és Pekingből – tette hozzá –, bírálva az általa feleslegesnek ítélt, 770 milliárd forintba kerülő Budapest-Belgrád vasútvonal tervét, valamint a paksi bővítést.  Úgy ítélte meg, a két beruházással a kabinet nem a magyar nemzeti érdeket képviselnek, hanem saját gazdasági érdekeit, valamint orosz és kínai érdekeket. 

A magyarok 25 százalékkal magasabb gázszámlát fizetnek azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök paktumot kötött Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és fejenként évente több mint 1 millió forintot adóznak azért, hogy a kormány lehívhassa az orosz hitelt – fűzte hozzá. A politikus kérdésre megerősítette, hogy Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi politikusa visszalép a képviselőjelöltségtől, közölte ugyanakkor: lesz saját jelöltjük a körzetben.

Ungár Péter nemmel felelt arra a kérdésre, hogy körvonalazódik-e együttműködés az LMP és a Jobbik között. Kijelentette: a párt tudta, hogy társelnökük, Hadházy Ákos részt vesz a Magyar Nemzeti Szalon pénteki rendezvényén, ahol többek között Vona Gábor Jobbik-elnök is jelen volt. Megjegyezte: előfordult már ellenzéki politikusokkal, hogy beszélnek egymással; a klub rendezvényére azért ment el politikusuk, mert az egy sajtótermék programja volt. Feltételezték, hogy azon a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos is jelen lesz – fűzte hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt visszalépteti jelöltjeit az LMP társelnökeinek körzetében, annyit reagált: nagyon köszönik ezt az Együttnek, és mindent megtesznek azért, hogy Budaörs-Budakeszi körzetben, valamint Szekszárdon győzzenek.

A mintegy 1300 befogadott menekültet firtató kérdésre közölte: az LMP nem becsmérli azok támogatását, akik oltalmazotti státuszt kapnak. Szerintük ugyanakkor az nem helyénvaló, hogy a kormány több tízmilliárd forintot költött arra, hogy ezen emberek ellen hergeljen.  A paksi bővítéssel kapcsolatos osztrák panaszokra reagálva kijelentette: tiszavirág életűnek bizonyult az Orbán-kormány szövetsége az új osztrák kormánnyal, a bővítés ugyanakkor alapvetően a magyar emberekre veszélyes, Magyarországon kell megállítani.  Kijelentette azt is: a Fidesz nem a kockázatokkal törődik, hanem showműsort csinál a nemzetbiztonsági bizottságból, ha kormánypárti tagjai azért nem lesznek jelen a Soros György által képviselt esetleges nemzetbiztonsági kockázat megtárgyalásán, mert azon Szél Bernadett LMP-s tag is jelen van.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124017