Lélekrablók

2018. január 20. 18:08

Ágoston Balázs
Demokrata

Elpukkant hát ez a bajkeverési kísérlet is. A mögötte húzódó háttérhatalmi akaratot és a benne sűrűsödő felforgató ideológiát azonban nem szabad félvállról venni.

„Csak a szokásos: a magukat civileknek hazudó balliberális rohamcsapatok egyike reménytelenül igyekezett meglovagolni a kudarcos ellenzéki toposzok közül jelen esetben az »elnyomó« oktatási rendszert, ám a nagy hanggal, Ne menj suliba! jeligére meghirdetett esemény érdektelenségbe fulladt. 

Minden erőlködés ellenére csak jelentéktelen számú diák lógott az iskolákból tegnap, az Országház környékén alig ezer lógó orrú, nem kis részben középkorú vagy idős tüntetni vágyó lézengett, a színpadon pedig izgatott gyerekek kiabáltak hülyeségeket, melyek végkicsengése az volt, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen tanulni.

Elpukkant hát ez a bajkeverési kísérlet is. Önmagában szót sem érdemelne, ám a mögötte húzódó háttérhatalmi akaratot és a benne sűrűsödő felforgató ideológiát nem szabad félvállról venni. A visszhangtalan akciózás felettébb pimasz beharangozója ugyanis jól megmutatja az iskola, az oktatás szerepét illető áthidalhatatlan ellentétet a nemzetietlen-internacionalista utópista felfogás és a nemzetek Európájának gondolata között.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123934