Szocialisták zsaroltak

2018. január 19. 11:50

Németh Sándor
24.hu

Egyesek közülük szerettek volna kivéreztetni minket, előfordultak zsarolások is. Interjú.

„Együttműködtünk. de állandóan szabadságharcot is vívtam velük – de most már nem akarom tovább rontani a szocialisták választási esélyeit.

Lehet még?

Lehet. Egyesek közülük szerettek volna kivéreztetni minket, előfordultak zsarolások is.

Hogyan tudtak zsarolni?

Egyesek, akikhez kötődtek akkori vezető baloldali újságírók is, szerettek volna tulajdonrészt szerezni a tévében. De itt nem a szocialisták olyan vezetőiről van szó, mint Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Kovács László vagy Hiller István, velük korrekt volt a kapcsolat, nem hiszem, hogy tisztában voltak azzal, mi zajlik a hátuk mögött.

És hogy az MSZP ekkora bajba került, arról nem csupán a politikusai, hanem egyes, a holdudvarához tartozó, befolyásos médiamunkások is tehetnek szerintem.

Amennyire lehetett, kizsigerelték és átverték a párt vezetését. E rendszer működésének a zavarát Gyurcsány Ferenc is átlátta, meg is szerette volna változtatni, de beletörött a bicskája. Egyébként örülnék, ha a szocik erősebbek lennének, mert szükség van erős ellenzékre. (...)

Azt már előre megfejtjük, hogy a Ne ölj!-ből azonnal levezeti az abortusz liberalizációját mint ellentétet, de hogyan szándékoztak bevezetni Obamáék a Ne lopj! ellentétét?

A történelem tanulsága szerint az állam az indokolatlanul magas adókkal lopja meg polgárait. Végigmehetünk az összes parancsolaton, minden klasszikus emberi jogot le lehet ezekből vezetni. Ez is mutatja, hogy őseink tettek le annyit az asztalra, hozzájárultak annyival kultúránk fejlődéséhez, hogy a keresztény istenkép érdemes a pozitív diszkriminációra azokkal a vallásokkal szemben, amelyek a nemzetek létrejöttében, fennmaradásában nem játszottak szerepet, vagy olyan társadalmakat hoztak létre, amelyekben nem is létezik az emberi jogok vagy a szabadság fogalma. Ebben is vitám van a liberalizmussal, amely az egyenlőséget propagálja kereszténység, iszlám vagy éppen buddhizmus között.

A Hit Gyülekezete a választások előtt ad ki útmutatást híveinek?

Igen.

Konkrét párt támogatására buzdít majd?

Nem. Ezt a kilencvenes években megtettük az SZDSZ-szel, azóta nem. Pál apostol alapelve az, Jézus Krisztus evangéliumához illően vegyünk részt a közéletben. Nálunk ez a szavazást jelenti. Ezzel kapcsolatban pedig spirituális, bibliai, pragmatikus szempontokat figyelembe véve értékrendet állítunk az emberek elé, ez alapján eldöntik majd, kire szavaznak. Igyekszünk biblikus irányba befolyásolni őket úgy, hogy tiszteletben tartjuk a hívők szabad akaratát és választáshoz való jogát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123872