Black Lives Matter az Erkel Színházban

2018. január 19. 8:02

Apáti Bence
888
A normalitásért harcolók ki kell, hogy álljanak egymás mellett, mert egy csónakban eveznek.

„»Betiltanának egy előadást az Operában a színészek bőrszíne miatt.« – kezdi cikkét Kovács Bálint tegnap az Indexen. (...)

Én magam nem is szeretnék ezzel a (fehér)fajgyűlölő hülyeséggel sokat foglalkozni. Egyrészt, mert megtette helyettem Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója, másrészt, mert teljesen abszurdnak tartok egy ilyen kitételt – csak fekák játszhatnak egy operában – 2018-ban, amikor Achilleust például egy fekete színész fogja játszani egy haladók által megbecstelenített filmben, és számos hollywoodi alkotás is kvótanégerekkel kerül bemutatásra. Épp reneszánszát éli a fehérkormozás (whitedirtyng – saját alkotás), ahogyan a fekete jogvédők meg minden lehetséges fórumon a ruhájukat tépkedve toporzékolnak, ha egy színész egy árnyalatnyival világosabb a szerintük megfelelő színnél. (Blackwashing – ez nem saját)

2018-ban ilyen dolgokról vitatkozni Közép-Európában kábé olyan, mintha valaki arról nyitna vitát, hogy milyen királyság volt Chicagóban 70 évvel ezelőtt, mikor a feketék még nem szállhattak fel a buszokra, aztán meg milyen kevésbé király, amikor már felszállhattak, de csak hátra ülhettek. 

A normalitásért folyó kultúrharcban érdemes néha felvenni a kesztyűt, és elhatárolódni a genderlobbi spicc cipős, balettszoknyás fiúcskáitól (?), ahogyan érdemes kiállni egy rasszista, fehérgyűlölő, művészetellenes, agyament hülyeség ellen is. A normalitásért harcolók ki kell, hogy álljanak egymás mellett, mert egy csónakban eveznek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit az indexről, meg az általuk képviselt minőségről. Libsi koszfészek.

Majd az lesz, mint az oxfordi vagy milyen tanárral, hogy fel kellett volna vennie a kvóta miatt egyébként alig létező női tananyagot is.
Egyébként biztos lesz valami féltehetségű kvótanéger, akinek csak emiatt adják elő a darabjait, és aki miatt kiraknak pár Bach vagy Beethoven művet a repertoárból.

Szóval szimfonikus zenekar játsszon jazzt. Egyéb zseniális ötlet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés